FUDBALSKA-LOPTA

Bates napustio Rad nekoliko dana pošto je potpisao ugovor
 
Defanzivni fudbaler Stevan Bates otišao je danas sa priprema Rada u Antaliji u Azerbejdžan, gde će
nastaviti karijeru, iako je pre samo pet dana potpisao ugovor sa banjičkim prvoligašem.
-Bilo je razgovora u toku januara, ali bez dogovora… Pozvao me je danas moj bivši trener iz Bakua, koji je sada u ekipi Hazar Lankeran, Djunejt Bičer i rekao mi je da me žele. Ponudili su više nego korektne uslove – objasnio je Bates pri odlasku iz turskog odmarališta.
Bates će igrati kao pozajmljeni igrač u Hazaru, pošto mu je ugovor sa Radom važeći.
Bates je i ranije igrao u Azerbejdžanu, a nastupao je za ekipu Baku, sa kojom je osvojio prvenstvo i kup. Iskusni defanzivac priključiće se u novom klubu nekadašnjim prvotimcima Crvene zvezde, Branku
Subašiću i golmanu Saši Stamenkoviću.
Bates je pre šest godina igrao u Radu, a ove sezone je trenirao sa klubom dve nedelje pre nego što je potpisao ugovor. On je kazao da veruje da će „gradjevinari“ ostati u ligi.
-Apsolutno nemam dilemu po tom pitanju i verujem da će Rad ubrzo izaći iz opasne zonu i zauzeti neko bezbednije mesto na tabeli. Ekipa je mlada i perspektivna. Nedostaje iskustva, ali napominjem – ne treba sumnjati u superligaški opstanak“, rekao je Bates.
Rad u nastavku priprema sutra igra drugi pripremni meč, a protivnik će biti ruski Krasnodar, koji vodi srpski trener Slavoljub Muslin.

 

Povezana vest:  Pardju: Nisam zabrinut za svoju budućnost u klubu