selekcija_futsal

Kovačević: Za veći uspeh na EP potrebna je jača liga
 
Selektor reprezentacije Srbije u malom fudbalu (futsal) Aleksandar Kovačević rekao je danas da je plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj ispunjen cilj, a da je za „korak dalje“ potreban veći kvalitet u domaćim klubovima.
-Cilj je bio četvrtfinale. Pokušali smo i dalje, ali je Rusija opravdala ulogu favorita. Sam plasman na Evropsko prvenstvo je veliki uspeh, a sve ostalo je dodatno – izjavio je Kovačević novinarima u Beogradu.
Reprezentacija Srbije je u gruponoj fazi turnira pobedila Azerbejdžan sa 9:8, a potom izgubila od Portugala sa 2:1. U borbi za polufinale izabranici selektora Kovačevića poraženi su od Rusije sa 2:1, iako su poveli.
-Za korak dalje potreban nam je veći kvalitet u klubovima. Trenutno imamo malu bazu: oko 350 igrača u 12 klubova Prve lige, od kojih jedino Marbo i Intermeco rade ozbiljno. Sa tim ne može da se parira Španiji, Portugalu ili Rusiji – istakao je Kovačević.
On je dodao da ono sa čime raspolaže, futsal reprezentacija Srbije pravi dobre rezultate.
-Pruža nam se mogućnost da prvi put učestvujemo na Svetskom prvenstvu i to je velika šansa – ocenio je Kovačević pred žreb za plej-of kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na Tajlandu, koji će se održati u subotu u Zagrebu.
Srbija je kao pobednik svoje grupe obezbedila mesto medju povlašćenim reprezentacijama, a mogući rivali su joj Rumunija, Azerbejdžan, Slovačka, Madjarska, Norveška i Belorusija.
Kovačević je istakao da bi voleo da izbegne Rumuniju i Azerbejdžan, a da dobije Slovačku, Madjarsku ili Norvešku.
Na Evropskom prvenstvu u Zagrebu večeras će se igrati polufinalni dueli Hrvatska – Rusija i Španija – Italija.
-Duel Španije i Italije je finale pre finala. To su ekipe sa dva različita taktička stila, u kojima svaki igrač može da reši meč. Rusija je favorit protiv Hrvatske, ali ne treba potceniti domaćina koji će sigurno igrati pred punom Arenom u Zagrebu – rekao je Kovačević.

 

Povezana vest:  Junajted teže od očekivanog do pobede protiv VBA