Samsung Hope Relay 1

Samsungova humanitarna akcija u duhu Olimpijskih igara u Londonu
Počela Trka nade za SOS Dečija sela
 
„Trkom nade“ na beogradskoj Adi ciganliji zvanično je počela humanitarna akcija „Hope Relay“ kojom kompanija Samsung Electronics pomaže SOS Dečija sela u Srbiji. Više od 1000 učesnika preuzelo je aplikaciju i zajedno sa štićenicima ovih ustanova, uz podršku srpskih olimpijaca i drugih poznatih ličnosti, pretrčalo svoje prve kilometre. Koristeći ovu aplikaciju kompanija Samsung će na osnovu broja pređenih kilometara SOS Dečijim selima donirati novčanu pomoć.
Želeći da pod sloganom „Olimpijske igre za sve“ doprinese da ljudi širom sveta osete Olimpijski duh i u isto vreme, svojim ličnim zalaganjem, doprinesu lokalnoj zajednici, kompanija Samsung Electronics, kreirala je humanitarnu sportsku aplikaciju „Hope Relay“. Ova aplikacija pomoću GPS-a prati svaki kilometar pređen u trčanju, hodanju, na biciklu ili čak na skejtbordu, pod uslovom da je kretanje sporije od 40 km/h, a za svaka tri pređena kilometra kompanija Samsung donira 100 dinara Dečijim selima. Ova dobrotvorna inicijativa Samsunga trajaće od 09. juna do 12. septembra, a aplikacija za smart telefone „Hope Relay“ može se besplatno preuzeti sa Samsung Apps i Play Store-a.
Samsung Hope Relay 
„Naš cilj je da koristimo inovacije u tehnologiji kako bismo učinili da Olimpijske igre u Londonu 2012. postanu „Olimpijske igre za sve“ i ostvarimo uticaj koji će trajati čak i kad se ta manifestacija završi. Samsung „Hope Relay“ svima daje šansu da preuzmu aplikaciju, istrče tri kilometra i daju svoj doprinos za dobrotvorne svrhe“, rekao je Saša Marjanović, direktor marketing sektora kompanije Samsung Electornics Srbija i dodao: „Sva sredstva koja zahvaljujući ovoj akciji Samsung donira SOS Dečijim selima ostaviće nasleđe na koje svi možemo da budemo ponosni.“
Da biste učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji treba da preuzmete aplikaciju „Hope relay“ koja može da se pokrene na svim platformama smart telefona (Android, Bada, IOS) nezavisno od proizvođača uređaja. Korisnici mogu da kreiraju svog „avatara“, a imaju i opciju da „podele“ svoje rezultate na društvenoj mreži Facebook, naprave timove za takmičenje ili čak da uporede pretrčanu kilometražu sa učesnicima iz ostalih gradova. Za svakog pojedinca, aplikacija prikazuje ključnu statistiku, uključujući pređenu kilometražu, koliko novca je prikupljeno i kakav je vaš rezultat  u odnosu na ostale učesnike „Trke nade“.
Prilikom otvaranja događaja, jedan od promotera akcije Dejan Cukić rekao je: „Svi mi smo veoma uzbuđeni zbog Olimpijskih igara, a Samsung „Hope Relay predstavlja odličnu priliku za sve nas da osetimo olimpijski duh i da tom prilikom prikupimo sredstva u dobrotvorne svrhe. Ja svoje kilometre trčim i preporučujem svima da preuzmu ovu aplikaciju, izađu napolje i učine isto.“
Samsungovu „Trku nade“ podržale su brojne poznate ličnosti, među kojima su sportisti Slobodan Soro, Dejan Udovičić, Ivan Lenđer, Aleksandar Karakašević, muzičari Dejan Cukić, Zvonimir Đukić-Đule, TV lica Ivon Jafali, Zoran Kesić i Dejan Pantelić, radio voditelj Igor Brakus, kao i glumica Nataša Tapušković. Ambasadori ovog projekta, na globalnom nivou, su poznati fudbaler Dejvid Bekam i poznati kulinarski majstor Džejmi Oliver.

 

Povezana vest:  Bečki Prater slavi 250 godina postojanja