Koncert_za_biljke

„Koncertom za biljke“ u Botaničkoj bašti predstavljena nova Rosa boca koja je do 30 odsto biljnog porekla

Rosa je na domaćem tržištu lansirala prvu eko bocu čija je ambalaža do 30 odsto biljnog porekla, a uz to je u potpunosti pogodna za reciklažu. Ova inovativna boca, napravljena po savremenoj PlantBottleTM tehnologiji, predstavljena je multimedijalnim „Koncertom za biljke“ u Botaničkoj bašti.

Nova Rosa eko boca zbog smanjene emisije ugljen dioksida i smanjene upotrebe fosilnih goriva u njenoj izradi, doprinosi očuvanju životne sredine. U sastav Rosa PlantBottleTM boce ulazi etanol  dobijen iz šećerne trske iz Brazila, koji predstavlja prvu generaciju biogoriva koje je prihvaćeno širom sveta zbog svog ekološkog efekta.

Povezana vest:  Marija Šarapova i Saša Vujačić raskinuli vezu

Rosa,_prva_eco_boca

„Inovacije u oblasti održive ambalaže i uvođenje ekološki odgovornih rešenja su naši prioriteti. Uvođenjem Rosa PlantBottleTM boce na tržište, nastojimo da na što adekvatniji način doprinesemo očuvanju životne sredine i smanjimo uticaj na našu planetu i njene resurse. Ovo je samo jedna u nizu inovacija, a prethodio joj je projekat u okviru koga smo smanjili količinu plastike potrebne za proizvodnju jedne flaše, a time smanjili i emisiju ugljen-dioksida. Takođe, kroz naše aktivnosti se trudimo da podignemo svest potrošača o važnosti reciklaže“, izjavio je Milija Magdelinić, brend menadžer Rosa vode.

Povezana vest:  Top 3 naslova za uspešan 14. februar

„Drago nam je što kompanija Coca-Cola, društveno odgovornim poslovanjem uvodi novine na tržište koje vode računa o očuvanju prirode a nova Rosa PlantBottleTM boca predstavlja pravi primer primenjivog, naučno zasnovanog pristupa kako bi se smanjio uticaj ambalaže. Sa Coca-Cola kompanijom sarađujemo i na drugim projektima u oblasti zaštite voda”, izjavila je Duška Dimović, direktorka programa za Srbiju Svetskog fonda za prirodu (WWF).

Povezana vest:  Izaberi originalnu kombinaciju i osvoji Vespu na velikom adidas Originals Party –ju!

Rosa PlantBottleTM je trenutno dostupna u 0.33L PET i 0.5L PET pakovanjima. Coca-Cola sistem će nastaviti da unapređuje tehnologiju koja će omogućiti da se uveća količina recikliranog i obnovljivog materijala u ambalaži a krajnji cilj je ugljenik-neutralna, 100 odsto obnovljiva boca od materijala biljnog porekla koja u potpunosti može da se reciklira.