DRUGARI_ZA_LIDIJU

HUMANITARNA AKCIJA „DRUGARI ZA LIDIJU“
 
Studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pokrenuli humanitarnu akciju „Drugari za Lidiju“ kako bi prikupili novac za svoju koleginicu kojoj je hitno potrebna transplatacija jetre. Akciju su podržali i ostali studenti BU.
Lidija Stojanović (24), student druge godine master studija arhitekture, boluje od autoimune bolesti jetre i njeno stanje, po mišljenju lekara, iziskuje hitnu transplataciju jetre. Operaciju je mogude obaviti samo u inostranstvu, za šta je potrebno oko 120.000 evra. Lidija je trenutno pod stalnim nadzorom lekara jer joj, kao posledica bolesti, preti opasnost od krvarenja u jednjaku što može biti smrtonosno.
Akciju „Drugari za Lidiju“ podržali su studenti fakulteta Univerziteta u Beogradu, Beogradski Univerzitet i rektor Branko Kovačevid, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, i više javnih ličnosti.
Kako bi se što pre prikupio novac neophodan za operaciju, ved je preduzet niz uspešnih akcija (dve humanitarne žurke, postavljene su kutije za dobrovoljne priloge na više lokacija u gradu…) . Takođe, 23. juna, na sportskim terenima Ade Ciganlije, bide održan humanitarni turnir u malom fudbalu, košarci i odbojci, a sav prihod bide upladen za Lidijinu operaciju.
Planiran je i niz humanitarnih žurki, ali i koncert, izložba i manifestacije sličnog karaktera.
Lidijini prijatelji i kolege formirali su i grupu na Fejsbuku sa ciljem da se okupi i organizuje što vedi broj ljudi, dobre volje, kako bi se zajedničnim snagama prikupilo dovoljno sredstava neophodnih za operaciju.
Za manje od sedam dana grupi je pristupilo preko 30 000 ljudi.
Za novčane priloge radi pomodi Lidiji Stojanovid otvoreni su namenski računi u Komercijalnoj Banci ad Beograd dinarski 205-9011004720436-54 i devizni 90-310-1825422.6
Telekom Srbija je obezbedio broj za pomod putem SMS poruke. Potrebno je poslati praznu SMS poruku na broj 1626 i stanje na Lidijinom računu bide uvedano za 50 dinara. Za sada je mogude slanje poruka samo iz MTS mreže, a očekuje se da akciji pristupe i preostala dva operatera u najskorijem roku.

 

Povezana vest:  Tamara Eklston dobila otkaz od direkcije festival u Sanremu