TRANGE_FRANGE_03_SM
Održan drugi gradski vašar TRANGE&FRANGE u Domu omladine Beograda

Na Platou „Milan Mladenović“ i u glavnom holu Doma omladine Beograda danas je održan drugi gradski vašar razmene TRANGE&FRANGE. Vašar je okupio veliki broj Beograđana koji su odlučili da na jedan dan odlože kreditne kartice i da uz malo novca ili putem trampe unikatnih, starih i retkih predmeta dođu do onoga što im je potrebno.
Muzički domaćin razmene je bila organizacija Kišobran, kolektiv koji se bavi promocijom alternativne kulture, i koja je svojim audio-vizuelnim sadržajem upotpunila ovaj nesvakidašnji događaj. Kišobran promoviše nezavisnu kulturu i umetnost, okuplja entuzijaste različitih interesovanja i pruža im podršku i pomoć u realizaciji ideja. U saradnji sa Domom omladine Beograda jednom mesečno u ovom kulturnom centru uspešno organizuje veoma posećene indie-rock žurke.
Gradski vašar TRANGE&FRANGE okupio je i preko 30 izlagača mladih umetnika, dizajnera i alternativnih proizvođača unikatnih predmeta ručne izrade. Pored mogućnosti samozapošljavanja koju ovaj vid zanimanja pruža, posetioci su imali priliku da za malo para ponesu jedinstveno izrađen nakit, bedž, tašnu ili majcu.
Najveće interesovanje posetilaca izazvali su unikatne majice i torbe MOTOR T-SHIRTS, Magnet, ZZZ i Design by Wendy, RECIKLAMA nakit od recikliranih materijala,  pinjate radionice Suncokret, HJ LEMONS nakit od sušenog limuna, narandže i drugog voća, torbe sa ljupkim sovama koje izrađuje Jovana Đorđević, ručno rađeni i interesantno dizajnirani sapuni BIOIDEA. Zapažen je i izvesni broj najmlađih sugrađana koji su se dali u razmenu sa sličicama trenutno aktuelnog albuma EURO 2012.
U vreme preteranog konzumerizma, robovanja robnim markama, ali i velike ekonomske krize TRANGE&FRANGE predstavlja mogućnost kupovine bez para, način da se do određenih retkih stvari dođe bez upotrebe novca ili jeftino. Gradski vašar, kao i prvog puta izazvao je veliko interesovanje tako da će Dom omladine Beograda, TRANGE & FRANGE organizovati i u julu.

Povezana vest:  Povećanje proizvodnje i širenje portfolija proizvoda farmaceutske kompanije Galenika