deca_izlozba

Deca iz naselja Lipovica i Kijevo u poseti džinovskim insektima i praistorijskim morskim nemanima

Danas su u organizaciji agencije Sevent i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, a uz podršku JP „Ada Ciganlija”, deca iz novoformiranih naselja „Lipovica” i „Kijevo” posetila izložbu „Džinovski insekti i praistorijske morske nemani”, koja je postavljena na Makiškoj strani Ade Ciganlije.

Mališani su se ovom prilikom upoznali sa insektima koji žive i danas svuda oko nas i morskim nemanima koje su nekada davno živele u drevnim morima, ali su na ovoj izložbi predstavljeni u gigantskim razmerama. Po obilasku eksponata deca su se nastavila da se zabavljaju u likovnoj radionici, gde su imala priliku da na papiru iskažu ono što su videli na izložbi.

Povezana vest:  Jubilarni deseti karavan Izađi mi na teglu - počinje potraga za najboljim majstorima ajvara u Srbiji

„U organizaciju izložbi „Svet dinosaurusa” i „Džinovski insekti i praistorijskih morskih nemani” ušli smo zato što smatramo da našoj deci nedostaju sadržaji ovog tipa. U želji da omogućimo susret dece sa ovim nesvakidašnjim prizorima, obezbedili smo određeni broj besplatnih karata.”- izjavila je Milica Stojanović iz agencije Sevent.

Na površini od 7.000 m2 izloženo je oko 40 eksponata, od toga izložba „Džinovski insekti” sadrži 18 eksponata, dok izložba „Praistorijske morske nemani” ima više od 20 eksponata. Ova jedinstvena izložba sastavljena iz dve tematske celine, koja je urađena pod nadzorom Pokrajinskog muzeja iz Hanovera, ove godine je po prvi put prikazana van Nemačke.

Povezana vest:  Najekskluzivnije pivo na svetu po 250 evra za bocu