Dan_dobre_volje,_Coca-Cola__volonteri_sade_biljke_oko_igralista_u_osnovnoj_skoli_u_Surdulici

ODRŽAN DAN DOBRE VOLJE U OSNOVNOJ ŠKOLI „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ U SURDULICI

U okviru tradicionalne akcije Dan dobre volje, Coca-Cola volonteri,u saradnji sa UNICEF-om, obnovili su školsko igralište i postavili učionicu na otvorenom u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Surdulici. Nakon volonterske akcije,  učenici osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i susedne osnovne škole „Vuk Karadžić“ odigrali su  Fer plej turnire u fudbalu. Umeće u fudbalu i značaj fer pleja pokazali su i Coca-Cola volonteri, predstavnici lokalne zajednice i nastavnici osnovnih škola.

„Predstavnici kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija i UNICEF i ove godine su nas obradovali volonterskom akcijom i uredili prostor gde borave učenici. Dugujemo im veliku zahvalnost, jer su  prošlogodišnjom donacijom  omogućili da naša škola postane deo programa „Škola bez nasilja“. A ove godine obnovili su nam školsko igralište i postavili učionicu na otvorenom u kojoj će učenici moći da stiču nova znanja“, izjavila je Danijela Milić, direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Povezana vest:  Velika uskršnja radionica u Delta Cityju

„Dan dobre volje, koji tradicionalno organizuje kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija u okviru Coca-Cola kluba volontera, na koji smo posebno ponosni, okrenut je ka najvažnijim članovima društva – deci. Prošle godine smo omogućili da se uredi enterijer škole, dok je ove godine postavljena učionica na otvorenom i uređeno je školsko igralište, kako bi učenici imali priliku da budu fizički aktivni i vode zdrav život. Celokupna akcija promoviše vrednosti za koje se mi kao kompanija zalažemo, a to su stvaranje kvalitetnijih uslova života u lokalnoj zajednici, podrška njenom razvoju, kao i značaj sporta i aktivnog načina života. Posebno se radujemo što smo već drugu godinu za redom u Surdulici s obzirom da se na samo nekoliko kilometara odavde nalazi Vlasinka naša punionica izvorske vode Rosa.“, izjavio je Dušan Antonijević, direktor fabrike Vlasinka, koja posluje u okviru kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.

Povezana vest:  Umerenost u ishrani zaista može da poboljša vaše zdravlje

„Pomoć lokalne zajednice i podrška korporativnog sektora nam je od velike važnost kako bi na pravi način mogli da sprovedemo naše programe, koji imaju cilj da svako dete raste u sigurnom okruženju. U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“, zahvaljujući kompaniji Coca-Cola Hellenic Srbija, program „Škola bez nasilja“ se uspešno sprovodi od prošle godine. Program trenutno obuhvata 217 osnovnih i 9 srednjih škola, u 75 mesta u Srbiji“, istakao je Miloš Ivanović, predstavnik UNICEF-a.

Povezana vest:  Dobre vibracije? Sačuvajte ih za vašu vezu, a sada se prepustite i osetite T-Sonic pulsacije

UNICEF u saradnji sa Ministarstvom prosvete i ostalim nadležnim ministarstvima već sedam godina omogućuje sprovodjenje  programa „Škola bez nasilja“ u kojem učestvuju učenici i nastavnici  i svi zaposleni u školama, ali i roditelji i celokupna lokalna zajednica. Programom je za sada obuhvaćeno više od 210.000 učenika i 14.000 odraslih u Srbiji.