Pokrenut unapređeni sajt www.21dan.com
BOLJA FUNKCIONALNOST, NOVI SADRŽAJI
21danNajposećeniji medicinski sajt među mladima u Srbiji od danas će omogućiti još veći broj saveta i načina savetovanja o seksualnom zdravlju i savremenoj kontracepciji, zahvaljujući tehnološkim inovacijama i unapređenom sadržaju, rečeno je povodom lansiranja sajta 21dan. Sve veći broj mladih koji informacije i savete traže putem ovog sajta bio je i glavni razlog unapređenja i poboljšanja funkcionalnosti.
-Značaj sajta 21dan u kampanji za očuvanje reproduktivnog zdravlja je izuzetan, naročito ako se ima u vidu da devojke pre odlaska ginekologu, posete ovaj sajt, koji nudeći im relevantne informacije o savremenoj kontracepciji i očuvanju reproduktivnog zdravlja, pomaže da prevaziđu još uvek prisutan početnički strah od posete ginekologu – rekla je doc. dr sci. med. Ana Mitrović – Jovanović, predsednica Udruženja za reproduktivno zdravlje i načelnica preoperativnog odeljenja GAK „Narodni front“, i dodala da će „Devojke putem sajta 21dan od sada jednostavnim klikom moći da pronađu adrese i brojeve telefona odgovarajućeg ginekologa, zahvaljujući odeljku Pronađi pomoć ginekologa, koji sadrži mrežu ginekoloških ordinacija i domova zdravlja širom Srbije“.
-Uz pomoć Interneta – omiljeng sredstva komuniciranja mladih, a istovremeno spajajući informativne, edukativne i zabavne sadržaje, sajt 21dan konstantno nastoji da smanji broj predrasuda prema savremenoj kontracepciji, pre svega kod devojaka. Sajt ih upoznaje sa efikasnim metodama zaštite od neželjene trudnoće, koje pružaju slobodu izbora, čuvaju reproduktivno zdravlje i predstavljaju najpouzdanije metode planiranja porodice – izjavila je ovom prilikom novinarka TV B92, Suzana Zlatanović, mladima poznatija kao Luna Lu, i dodala „Zabava je još jedan razloga zašto mladi vole da posećuju ovaj sajt, a trenutno je aktuelan i nagradni konkurs za najbolju fotografiju na temu Moj ljubavni dan.“
U toku 2009. godine, 410 hiljada korisnika Interneta posetilo je ovaj sajt, što je 17 odsto više nego u 2008. godini, dnevno sajt 21dan u proseku poseti 1 100 korisnika Interneta, dok je najposećeniji odeljak Forum, u okviru koga je u 2009. godini učestalost poruka pet i po puta veća u odnosu na 2008. godinu. Pored poboljšane funkcionalnosti i boljeg vizuelnog identiteta, sajt je, spajajući edukativne i praktične sadržaje, zadržao široko prihvaćene odeljke poput Pitajte ginekologa, putem koga lekari dnevno odgovore na preko 50 upita mladih o savremenoj kontracepciji, dok mesečno putem ovog odeljka pristigne i do 2 500 pitanja (bilo putem telefonskog poziva, e-mail-a ili sms-a). Na sajtu su prisutni i zabavni sadržaji kao što su Lifestyle, sa informacijama o poznatima, njihovim intervjuima, fotografijama i video klipovima, Izlasci, putem koga mladi mogu da pronađu informacije o aktuelnim dešavanjima u gradu kada su u pitanju noćni izlasci, Testovi / Ankete, gde mladi mogu da provere svoje znanje o savremenoj kontracepciji, ali i da osvoje vredne nagrade. Sajt 21dan će ove godine imati i svoju grupu na Fejsbuku, kao najposećenijoj socijalnoj mreži u Srbiji, koja osim što je mesto za druženje, može da bude i izvor korisnih informacija za mlade.
Ovom prilikom pokrenut je konkurs za najbolju fotografiju na temu Moj ljubavni dan, a svoje radove učesnici mogu slati preko sajta, tj. odeljka Fotokonkurs. Konkurs će trajati do 17. aprila, a autore najboljih fotografija očekuju ulaznice za klupska dešavanja i nastupe najpoznatijih DJ-eva.

Povezana vest:  Poveži uživanje sa vežbanjem - leti se kalorije lakše troše!