Alou_DiarraLIGA ŠAMPIONA

Bordo pobedio, obe ekipe završile sa 10 igrača

 

Fudbaleri Bordoa plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su na svom terenu pobedili Olimpijakos sa 2:1, i tako slavili sa 3:1 ukupno. Oba tima završila su meč sa desetoricom igrača.

Bordo je poveo već u petom minutu golom Joana Gorkufa iz slobodnog udarca. Francuski šampion uglavnom je kontrolisao meč dobrom igrom na sredini terena. Jedina prava šansa Olimpijakosa u prvom poluvremenu desila se u 42. minutu, kada je Raul Bravo prodro po levoj strani i centrirao, ali je Džauad Zairi loše zahvatio loptu levom nogom.

Povezana vest:  Mančester siti pobedio Čelsi

Bordo je pred kraj prvog poluvremena imao još jednu dobru priliku kada je Gorkuf posle slobodnog udarca pogodio prečku. U nadoknadu vremena Met Derbišajer postigao je gol za Olimpijakos, koji je poništen zbog ofsajda. Kada je isti igrač u 60. minutu dobio drugi žuti karton posle oštrog starta nad Jaroslavom Plašilom, izgledalo je da je Olimpijakos završio učešće u ovogosezonskom izdanju Lige šampiona.

Povezana vest:  Hyundai akcija "Lopta lepih želja" završava se 14. maja

Samo četiri minuta kasnije, atinski crveno-beli su se vratili u meč. Konstantinos Mitroglu je dobio loptu iz auta, okrenuo se na ivici šesnaesterca i zakucao je gol. U 69. minutu je i Bordo ostao sa 10 igrača kada je isključen kapiten Alu Dijara zbog drugog žutog kartona. Olimpijakos je u finišu napadao, ali je domaći tim to kaznio u 87. golu, kada je Maruan Čamak glavom dao gol iz pasa koji mu je uputio Benoa Tremulina.