sajam

Premium piva u Delta Cityju
 
Sajam piva u Delta Cityju, osmišljen kao zagrevanje pred jubilarni 10.Belgrade Beer Fest, ulazi u svoju završnicu.
Ostalo je još četiri dana za sve ljubitelje penušavog napitka da probaju i kupe neke od premium brendova koji će se naći na ovogodišnjem Beer Festu. U ambijentu koji podseća na pravu pivnicu, posetioci šoping mola mogu da uživaju u čaši hladnog Staropramena, Carlsberga, Guinnessa, Erdingera, Heinekena, Amstela, Paulanera i The Black Turtlea.
Kako bi delić sajma i duh festivala poneli kući, Delta City i Belgrade Beer Fest spremili su jedinstveni suvenir – kriglu. Na štandu Belgrade Beer Festa, svaki posetilac koji kupi kriglu, dobija jedan kupon gratis za premium brand po izboru.
Zanimljivo je podatak da je žeđ za pivom prošle godine dositgla novi rekord. Prema najnovijim istraživanjima, svetska produkcija piva prošle godine iznosila je 50,9 milijardi galona. U rastu potrošnje ovog napitka prednjači Kina, čiji je udeo u globalnoj proizvodnji  oko 25 odsto. Najveći svestki proizvođači piva su Sjedinjene Američke Države, a odmah iza su Brazil i Rusija.
Pivo je alkoholno piće, koje se proizvodi od kvasca, hmelja, ječma i vode. Sadrži od tri do 13 procenata alkohola. Prvi pisani tragovi o spravljanju piva su ostali na glinenim tablicama kod Sumera koje datiraju još od 6.000 godina pre naše ere.
Temperatura na kojoj se služi pivo je veoma važna, jer ona utiče na njegov ukus. Što je hladnije, manja je količina ugljen monoksida, pa je time manje izražen ukus i miris piva. Temperature na kojima se služe glavne vrste piva su – pilsneri na 0 stepeni, lageri od 5 do 9, ejlovi od 7 do 11, stauti od 8 do 13 stepeni, dok se stari ejlovi služe na sobnoj temperaturi.
.

 

Povezana vest:  Glumica Suzana Lukić flertovala sa Beograđanima