vlade_divac_hajat

Fondacija „Divac“ i „UniKredit“ zbrinuli 139 porodica

 

Humanitarna organizacija „Divac“ i „UniKredit“ prredsatvili su dana u Obrenovcu rezultate zajedničkog projekta kojim je stambeno i ekonomski zbrinuto 139 izbegličkih porodica u Srbiji. Ukupna finansijska vrednost projekta je 515.000 evra, a sve porodice dobile su krov nad glavom u seoskim domaćinstvima i po 2.000 evra bespovratne pomoći za ulaganje u poljoprivredu.

Vlade i Snežana Divac, kao i predsednik Izvršnog odbora „UniKredit“ banke u Srbije Klaudio Ćezario obišli su danas dve porodice, koje su zahvaljujući donacijama započeli novi život u okolini Obrenovca.

Povezana vest:  Novi uređaji za Gradsku organizaciju gluvih Beograd

Prvo su obišli četvoročlanu porodicu Suzić koja je 1995. izbegla iz Dvora na Uni, a zatim i porodicu Milić, koju čine Sanja, rođena u Kninu i Dragan Radosavljević iz Obrenovca, kao i njihovo troje dece.

Vlade Divac je u izjavi Tanjugu rekao da je konačni cilj akcije da u Srbiji nestanu kolektivni centri.

-Kao društvo ne možemo da idemo napred ako se ne okrenemo iza sebe i pogledamo u kakvim nam uslovima sugrađani žive. Zahvaljujem se ‘UniKredit’ fonadciji jer nam je pomogla da ljudi iz kolektivnih centara dođu na svoje i započnu novi život – rekao je Divac.

Povezana vest:  Naomi svedok u procesu protiv bivšeg lidera Liberije

Njegova supruga Snežana, predesednik Upravnog odbora Fondacije „Divac“ rekla je da je najveći uspeh ovog projekta u tome što je više od 90 odsto porodica uspelo da ostanu ekonomsko održivi i da žive iznad granice siromaštva.

-Ova akcija je dokaz da kada se zajednički udružimo oko nekog projekta, rezultati ne mogu da izostanu – poručila je Snežana Divac.

Povezana vest:  Selin Dion u bolnici

Kladiuo Ćezario rekao je da je ponosana na uspehe projekta i podršku koju njegova banka pruža izbeglim i raseljenim licima u Srbiji u procesu njihove integracije u društvu.

-Ovo je dokaz naše odgovorenosti i posvećenosti podsticanju održivog razvoja lokalnih zajednica u Srbiji – rekao je Ćezario.

Humanitarna Fondacija „Divac“ nastavlja i druge projkete od kojih su najvažniji projketa za mlade „Stvarno važno“, kao i uređenje obdaništa u Srbiji.