jamie_oliver

Džejmi Oliver dodelio Oskara srpskoj kafani „Dva jelena“

 

Svetski poznati kuvar Džejmi Oliver, koji je letos poslao izaslanike u našu prestonicu gde su oni uživali u srpskoj hrani i noćnom životu, dodelio je svojevrsnog „Oskara“ za kulinarstvo beogradskoj kafani „Dva jelena“. Britanki majstor varjače na svom sajtu prenosi utiske iz Srbije, o našoj hrani, ljudima, dodeljujući najvišu ocenu kafani „Dva jelena“.

Povezana vest:  Šest razloga zbog kojih će vam koža zablistati od čia semenki

Čuveni restoran, jedan od simbola Beograda, smešten u srcu Skadarlije, Oliver opisuje na sledeći način:

-Ovo mesto je kadro da privuče pažnju svakog prolaznika, zbog toga što iz njega neprestano dopire živa muzika koja vas prosto mami unutra, dok se okolo širi opojan miris kuvane hrane. Unutrašnjost čini da se posetioci osećaju kao da obeduju u nekoj seoskoj kući i svuda okolo su njihovi prijatelji. Svi visoki zvaničnici i predsednici drugih zemalja prilikom posete Beogradu obavezno svrate u ovaj restoran gde je hrana uvek sveža i veoma kvalitetna.

Povezana vest:  Akcija dobrovoljnog davanja krvi u nedelju 21.avgusta u Delta Cityju

-Recepti restorana se brižljivo čuvaju još od 1867. godine za sve goste koji su se vremenom sprijateljili sa osobljem. Na kraju treba dodati da su cene prilično razumne, što je svakako dobra vest za sve one koji bi možda želeli da prilikom posete Beogradu dođu u ovaj restoran – piše na svoj sajtu zvezda popularne TV emisije o kulinarstvu „Džejmijeva kuhinja“.

Povezana vest:  EUCERIN nagrađuje verne, ali i nove korisnike!