deca ubacuju ambalazu u kontejnere za reciklazuPočelo takmičenje u reciklaži za učenike osnovnih škola 

U saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i Ministarstvom prosvete, Coca-Cola sistem, kao deo Coca-Cola turneje FIFA trofeja Svetskog prvenstva u fudbalu, organizuje takmičenje u reciklaži za učenike sedmog i osmog razreda osnovnih škola u Srbiji. U 16 škola koje su se prve prijavile na konkurs, postavljeni su kontejneri za reciklažni otpad koje učenici treba da napune odgovarajućom ambalažom do 25. marta 2010. Prvih osam koje pošalju fotografiju punih i otvorenih kontejnera na e-mail adresu [email protected] dobiće mogućnost da učestvuju u finalnom izboru, gde će se birati troje učenika koji će biti nosioci zastave naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2010 u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Eucerin preparati tokom aprila po 20 % nižoj ceni!

Finalni izbor učenika u okviru programa „Ponesi zastavu svoje zemlje“ obuhvatiće turnir u malom fudbalu, takmičenje za najbolju plesnu koreografiju za devojčice i izbor za najboljeg druga. Troje dece koja pobede u svakom delu takmičenja, dobiće priliku da ponesu zastavu naše zemlje na prvoj utakmici koju naša reprezentacija igra sa Ganom na Svetskom prvenstvu. Sa još troje dečaka i devojčica, koji se biraju u okviru Coca-Cola sistema, imaće priliku da četiri dana borave u međunarodnom Coca-Cola programu nosilaca zastave sa još 282 tinejdžera iz 21 zemlje sveta.

Povezana vest:  "MISIJA BEOGRAD" - Raspust za DŽ u Domu omladine Beograda od 10-20. januara 2013!

postavljeni kontejneri za reciklazu u osnovnim skolama 1Među 16 prijavljenih škola, nalaze se O.Š. „Kosta Stamenković“ iz Leskovca, O.Š. „Vuk Karadžić“ iz Lebana, O.Š. „Rada Miljković“ iz Jagodine, O.Š. „Dušan Radović“ iz Niša, O.Š. „Josif Marinković“ iz Novog Bečeja, O.Š. „Mlada Pokolenja“ iz Kovačice, O.Š. „Vuk Karadžić“ iz Čačka, O.Š. „Radmila Sisković“ iz Smederevske Palanke, O.Š. „Vuk Karadžić“ iz Kikinde, O.Š. „Dragojlo Dudić“, „Borislav Pekić“, „14 Oktobar“ i „Stevan Sremac“ iz Beograda, O.Š. „8 Oktobar“ iz Vlasotinca, O.Š. „Aleksandar Stojanović“ iz Crne Trave i O.Š. „Ivo Lola Ribar“ iz Sombora.

Povezana vest:  Mladi dizajneri obeležili revijalne večeri L’Oreal Fashion Week-a u Dorćol Platzu

Program pod nazivom „Ponesi zastavu svoje zemlje” je ekskluzivni program Coca-Cola sistema, u okviru kog se, deci starosti između 12 i 16 godina, pruža uzbudljiva prilika da na fudbalski teren, pre zvaničnog početka utakmice, iznesu zastavu zemlje svog tima. Program podrazumeva četiri dana boravka u međunarodnom Coca-Cola fudbalskom kampu u Johanesburgu, od 11. do 14. juna 2010. godine.