bodies_revealed_slovenia04

Izložba Bodies Revealed  (Razotkrivanje tela) od 23.10.2012 – 17.3.2013. u hali 3 Beogradskog sajma
 
Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo jednu od najposećenijih i najambicioznijih izložbi na svetu.
Bodies Revealed  (Razotkrivanje tela)  jedan je od dva velika projekta  američke firme  Premier Exhibitions, koja je, u saradnji sa firmom Majkla Kola S2BN Entertainment i firme Sitra Exhibitions iz Srbije, glavni organizator ovog velikog događaja.
Ovu izložbu je, do sada, širom sveta videlo čak 30 miliona ljudi. Nakon Njujorka, Tokija, Londona, Valensije, Zagreba, Ljubljane, Budimpešte i drugih gradova, postavka stiže i u Beograd.
Razotkrivanje tela obuhvata 180 jedinstvenih eksponata pravih ljudskih tela i organa, koji su obrađeni posebnom procedurom kako bi mogli biti izloženi i dostupni publici.
Sva tela i organi, koje ćete imati prilike da vidite, donacija su ljudi koji su pristali da se njihovo telo iskoristi u medicinske svrhe, u cilju istraživanja i proučavanja.
Cilj izložbe je edukativnog karaktera i namenjena je, kako školarcima i studentima tako i porodicama.
Izložba će trajati u periodu od 23.10.2012 – 17.3.2013. godine u prostoru prizemlja hale 3 Beogradskog sajma, svakim danom od 10h do 19h.
 
Otkud toliko interesovanje Otkud toliko interesovanje za ljudsko telo?za ljudsko telo?
 
Čini mi se da je odgovor na ovo pitanje očigledan:Vaše telo je jedina stvar koju nosite sa sobom od trenutka rođenja, pa sve do poslednjeg udaha. Znanje o ljudskom telu, njegovoj strukturi i njegovoj funkciji predstavlja neke od najkorisnijih informacija koju bi svako od nas želeo da zna.
(Dr Roj Glover,MD,počasni profesor, Katedra za anatomiju i ćelijsku biologiju Univerziteta Mičigen)
Povezana vest:  Clash Wall u Beogradu, 19. i 20. juna