happynewyearseve

DOČEK NOVE 2013.
U Ćupriji za novogodišnji koncert i rasvetu 5,5 miliona dinara
 
U Ćupriji će prvi put, posle niza godina, biti organizovan veliki doček Nove godine na gradskom trgu što je izazvalo protivljenje opozicije koja smatra da je u vreme krize mnogo novca izdvojeno za proslavu.
U novogodišnjoj noći u Ćupriji pevaće Slobodan Vasić, Rada Sarić i Aleksandra Stojković, a biće organizovani vatromet, hrana, piće i 600 paketića za decu što će koštati oko dva miliona dinara, rekla je predsednica Skupštine opštine Ćuprija Dragana Jovanović.
Odbornica opozicione Demokratske stranke u Skupštini Ćuprije Ksenija Milošević rekla je da opoziciji nije poznato koliko je novca ukupno izdvojeno za organizovanje koncerta, kao i da 3,5 miliona dinara košta novogodišnja ulična rasveta.
-Gradu jeste potrebno estetsko oživljavanje, ali je to mnogo novca. Ne slažemo se da se u vreme krize tolika količina novca izdvoji za proslavu Nove godine – kazala je Milošević koja je u prošlom sazivu bila predsednica lokalnog parlamenta.
Aktuelna predsednica Skupštine Ćuprije objašnjava da građani zaslužuju jedan takav doček, pogotovo što novac nije izdvojen iz budžeta već od kamata i drugih prihoda.
-Lokal banke Inteza prethodno rukovodstvo je izdavalo za 300 evra, a mi smo povećali zakup na 2.500 evra. Za šest meseci nismo imali ni jedan trošak reprezentacije, bilo je 86 mobilnih telefona i to smo ukinuli, ne putujemo, ne trošimo dnevnice, a za dan opštine smo imali sponzore – objasnila je Jovanović.
Ona je rekla da je dodatni trošak iznajmljivanje bine koju je opština ranije imala, ali da niko ne zna gde je sada i da istražni organi utvrđuju da li je bina ukradena ili isečena i prodata u staro gvožđe.
Kada je reč o novogodišnjoj uličnoj rasveti, predsednica lokalnog parlamenta je rekla da je rasveta kvalitetna i da će trajati „bar 20 godina“.
Odbornik opozicionog Udruženja građana „Morava grad“ Ninoslav Erić naveo je da je preterivanje da se potroši toliko novca za Novu godinu i rasvetu, jer ima, kako je naveo, prioritetnijih stvari.
Opštinu Ćuprija vodi koalicija koju čini Grupa građana „Ravanica“, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, PUPS, Ujedinjeni regioni Srbije i Demokratska stranke Srbije, dok su u opoziciji DS,
Srpska napredna stranka i GG „Morava grad“.
Povezana vest:  Beč: biciklima ne treba godišnji odmor