Direktor_Opela,_Ivan_Kekic_i_pobednici_Pret-A-Opel_i_FotOpel_konkursa

Svečano proglašenje pobednika Opelovih nagradnih konkursa

U novootvorenoj zgradi Jugoslovenske Kinoteke kompanija Opel je, na svečanoj novogodišnjoj proslavi, proglasila pobednike Pret-A-Opel i FotOpel nagradnih konkursa i najavila novi ciklus takmičenja za koje će posebna inspiracija biti Opelov najnoviji lifestyle automobil, ADAM.

Uz koktel dobrodošlice, gosti su uživali u izložbi najboljih fotografija i pobedničkih majica i uverili se u kreativnost i maštovitost Opelovih talentovanih dizajnera i fotografa koji su sjajno odgovorili na veoma inspirativnu temu drugog ciklusa Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja – ‘’150 godina Opela.’’

Posebno iznenađenje bio je fantastičan nastup i prelepi ples koji je za ovu specijalnu priliku izveo naš poznati baletski par, Milan i Katarina Gromlić. Nakon ove posebne umetničke tačke, koja je bila samo uvod u još jedno Opelovo izvanredno veče, velikom broju zvanica obratili su se poznata srpska voditeljka Aleksandra Jeftanović i gospodin Ivan Kekić, direktor Opela, podsetivši sve prisutne na uspešnu priču kompanije Opel koja traje već 150 godina.

‘’Kompanija Opel ove godine sa velikim ponosom obeležava 150 godina uspešnog poslovanja. Malo je kompanija koje mogu da se pohvale ovako raznovrsnom i inovativnom istorijom. Opel je u velikoj godini svog jubileja predstavio i nekoliko potpuno novih modela. Astra porodica je osvežena i kompletirana četvorovratnom Astrom sedan, sa Mokkom Opel ulazi u SUV-B segment kao prvi nemački proizvođač. Kabriolet Cascada će biti na tržištu već od sledeće godine. A uskoro stiže i najmanji automobil iz Opela – ADAM. Jedna od aktivnosti koje je Opel preduzeo ove godine u cilju posebnog obeležavanja svog velikog rođendana je i pokretanje drugog ciklusa Pret-A-Opel takmičenja u dizajniranju najlepše majice i FotOpel takmičenja u izradi najlepše fotografije. Tema je, naravno bila 150 godina Opela’’, podsetila je voditeljka Aleksandra Jeftanović.

Povezana vest:  Izložba o Transformersima u Šumicama

Ispred kompanije Opel, goste je pozdravio direktor, gospodin Ivan Kekić i naglasio da je posebno zadovoljan što su se u ovoj godini u takmičenja uključili i učesnici iz Makedonije, pa su ona na ovaj način dobila još širi, regionalni karakter. ’’U drugom ciklusu takmičenja, ljubitelji Opela su još jednom pokazali veliku ljubav prema brendu i iskazali neverovatnu kreativnost i inovativnost što je krunisano velikim brojem pristiglih radova,’’ pohvalio je ovogodišnje učesnike gospodin Ivan Kekić.

O pobedniku FotOpel takmičenja odlučivao je profesionalni žiri u sledećem sastavu: Miloš Nadaždin, proslavljeni srpski fotograf, Jelena Blečić, poznata slikarka i dizajnerka, Maja Petković Ivanović, glavna i odgovorna urednica prvog modnog portala u Srbiji SML.rs, Branko Baki Koljajić, profesionalni fotograf, Mihajlo Todorović, urednik fotografije magazina Top Speed i Irena Trifunović, menadžer za komunikacije u kompaniji Opel.

Prvo mesto u FotOpel takmičenju zauzeo je Miloš Bjelica, na čijoj prelepoj fotografiji se nalaze šivaća mašina i bicikl kao simboli Opelove istorije, a Insignia kao predstavnik Opelove sadašnjosti. Na drugo mesto plasirao se Boris Bajčetić dok se na trećem mestu našla fotografija Aleksandra Stojanovića. ’’Svaka čast svim takmičarima. Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da ispred FotOpel žirija čestitam najboljima. Želim da pohvalimi sve učesnike na njihovoj kreativnosti, i da ih pozovem da i u buduće učestvuju u sličnim konkursima,’’ izjavio je Miloš Nadaždin ispred FotOpel žirija.

Povezana vest:  Dr Milorad Dragić: Slavimo 170 godina od začetka biologije u Srbiji

Pobednike Pret-A-Opel takmičenja izabrao je profesionalni žiri u sastavu: Igor Todorović, glavni i odgovorni urednik FTV za Jugoistočnu Evropu i kreativni/modni direktor prvog modnog portala u Srbiji SML.rs, Darko Kostić nabolji srpski modni dizajner, Srđan Šveljo, modni urednik magazina Joy i urednik sajta www.urbanlook.info, Aleksandra Jeftanović, voditeljka televizije Pink, Jelena Nenadić, pomoćnik glavne i odgovorne urednice portala SML.rs i Irena Trifunović, menadžer za komunikacije u kompaniji Opel.

Treće mesto u Pret-A-Opel takmičenju osvojila je Nevena Životić, drugo mesto je zauzeo Rade Tišma, dok je ubedljiva pobeda pripala Dejanu Popoviću i njegovom maštovitom i orignalnom dizajnu. Pobednicima je ispred žirija čestitao Igor Todorović, koji je rekao da je ovo sjajna prilika za mlade ljude da iskažu svoj talenat. ’’Divno je večeras biti ovde i ispred Pret-A-Opel žirija nagraditi ove talentovane ljude, zaista su zaslužili. Želim da pohvalim kompaniju Opel na ovoj inicijativi, a najveća pohvala ide svim učesnicima, koji su nam još jednom dokazali da u Srbiji postoji veliki broj talentovanih pojedinaca u koje vredi ulagati. Nadam se da će im ova priznanja pomoći u njihovim karijerama i da će nastaviti da prate Opel, naravno,’’ izjavio je Igor Todorović, predstavnik Pret-A-Opel žirija.

Nakon što je drugi ciklus takmičenja zatvoren proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrada,  iz Opela je stigla najava da uskoro kreće i treći ciklus Pret-A-Opel i FotOpel takmičenja pod nazivom ’’Opel ADAM inspiriše mlade umetnike.’’ ADAM predstavlja duh modernih, mladih ljudi i donosi na puteve veliki osećaj slobode. Zabavan je, može se individualizovati kao nijedan drugi automobil i uklapa čvrst stav sa veselom agilnošću. ’’ADAM je automobil za sve mlade i za sve vozače koji su mladi u srcu, pa zato predstavlja pravu inspiraciju za umetnike koji su na početku svojih karijera, ali i za talentovane pojedince koji žele da iskažu svoju kreativnost. Ja ovom prilikom pozivam sve mlade ljude i sve one koji misle da imaju talenat i ideju da se prijave i da nam pošalju svoje radove,’’ izjavio je gospodin Kekić.

Povezana vest:  Delez Srbija obradovala 460 đaka prvaka vrednim poklonima i druženjem sa Zoranom Arunović

’’Zadatak za učesnike trećeg ciklusa Opelovih nagradnih konkursa je da na najbolji način predstave ADAM-ov moderan, smeo i živopisan izgled. Njihovi radovi treba da budu zabavni, inovativni i originalni i da savršeno predstavljaju ADAM-ov jedinstven dizajn. Oni treba da ističu karakter ADAM-a i njegovog vozača, kao i filozofiju brenda Opel. Takmičenja traju od 01. januara 2013. godine do 01. jula 2013. godine,’’ objasnila je Aleksandra.

U nastavku večeri prisutni gosti su imali priliku da uživaju u odličnoj atmosferi, posluženju i sjajnoj muzici koju je za koju je bio zadužen Srđan Šveljo, poznat i kao DJ Fanatic.

Uz prisustvo brojnih poznatih ličnosti iz srpskog javnog života, novinara, Opelovih partnera, počasnih gostiju, a pre svega vernih zaljubljenika u Opel, fenomenalna proslava se nakon konferencije za novinare produžila do kasno u noć.