32_BFW

Otvorena 32. nedelja mode
 
U Belekspocentru večeras je otvorena 32. po redu Beogradska nedelja mode pod sloganom “Snaga kreativnosti“, a ljubiteljima mode predstavili su se dizajneri iz regiona.
Posetioci su videli kreacije Ivane Pilje (Srbija), dizajnera Ogija Antunaca i Zorana Mrvoša (LINK) (Hrvatska), Petera Movrina (Slovenija).
Pilja je predstavila kolekciju “Semi Song“ za proleće/leto 2013. godinu. Kolekcija je inspirisana insektima i to je njen korak dalje u istraživanju novog, jer se pored forme kostima kao i skulpturnosti bavila i bojama i printovima koji su vodeći deo kolekcije.
Morvin je, kako se navodi u najavi revije, mlad i perspektivan slovenački dizajner i prikazao je kolekciju za proleće/leto 2013.
Link je nastao pre godinu dana kao zajednička saradnja Antunca i Mrvoša.
Oni su se večeras predstavili urbanom kolekcijom koja je inspirisana Njujorkom i ulicama tog grada. Temeljna boja je crna, ali su u segmentima korišćene jarke boje – žuta ili narandžasta.
Posetioci su bili u prilici da vide i zanimljivu reviju dizajnerke Jelene Stefanović, kao i kolekciju modne kuće sa potpisom Šeri Hil.
Prikazane su i revije Ivane Marušić (Crna Gora), Zorana Gaverskog (Slovenija), Viktorije Džimrevske (Makedonija) i DIORALOP by Andreje Bistričić i Maje Merlić (Hrvatska).
Revija Džimrevske je namenjena modernoj i ekstravagantnoj ženi, a materijali su različiti u strukturi i sastavu. Ona je kombinovala prirodne i veštačke materijale, a preovladavaju nijanse crne i sive.
Marušić je predstavila reviju “The colour of rain“ koja je inspirisana glamurom 50-tih godina prošlog veka, a kombinovala je svilu, keper, kožu, pamučnu čipku u kombinaciji sa veštackim materijalima.
Na jesenjoj Nedelji mode, koja će trajati do 3. novembra, biće predstavljeno više od 25 raznovrsnih programa, a preko 70 dizajnera prikazaće beogradskoj publici svoje nove kolekcije.
Organizator Nedelje mode je modni studio “Klik“, a pokrovitelj je Skupština grada Beograda.
Povezana vest:  Superdry časom joge poziva na aktivan način života