Hobit
Hobiti i orci u avionima Er Nju Zilanda
Avio kompanija Er Nju Ziland „zaposlila“ je orke, vilenjake i hobite da u najnovijem video spotu o pravilima ponašanja na njihovim letovima putnicima objašnjavaju kako da vežu sigurnosne pojaseve.
Spot, koji se pojavio pre premijere filma Pitera Džeksona „Hobit: Neočekivano putovanje“ sadrži specijalne efekte koje je radila rediteljeva kompanija „Veta vorkšop“, uključujući i digitalnog Goluma koji pojazuje gde se nalaze izlazi za slučaj opasnosti, prenosi AFP.
I sam Džekson pojavljuje se u spotu od četiri i po minuta pre nego što nestane stavivši „dragoceni“ prsten oko koga se vrtela njegova Oskarom nagrađena trilogija „Gospodar prstenova“.
U spotu se pojavljjuju i unuci pisca „Hobita“ i „Gospodara prstenova“ Dž. R. R. Tolkina – Majk i Rojd Tolkin.
Marketing menadžer Er Nju Zilanda Majk Tod rekao je da je spod deo velike globalne promocije filma koji će svetsku premijeru imati u Velingtonu krajem meseca. Film je prvi deo trilogije „Hobita“ koji je prednastavak romana i filmova „Gospodar prstenova“.
Inače, ova aviokompanija postala je poznata po svom spotu u kojem je kabinsko osoblje nago i ima samo boju za telo, ali i video spotovima u kojima se pojavljuje američki reper Snup Dog i članovi poznatog novozelandskog ragbi tima Ol Bleks.
Povezana vest:  Peti rođendan kompanije Sekopak