neymar_2011
Nejmar: Nije pravi trenutak za selidbu u Evropu
Jedan od najtalentovanijih svetskih napadača, Brazilac Nejmar, rekao je da ne namerava u skorije vreme da se preseli u Evropiu i da je zadovoljan životom u svom klubu Santosu.
Za brazilskog reprezentativca neprestamo su zainteresovani brojni veliki klubovi, pre svih Barselona, Real Madrid i Čelsi, ali on oseća da još nije pravo vreme da napusti rodnu zemlju i upusti se u inostranu avanturu, preneo je Rojters.
-Srećan sam ovde u Brazilu, srećan sam u Santosu. Moj san je da igram u Evropi, ali još nije pravi trenutak, selidba bi sada bila preuranjena – izjavio je 20. godišnji fudbaler.
Nejmar je ocenio da je nacionalna reprezentacija na „pravom putu“, nakon razočaravajućeg nastupa na Kupu Amerike 2011. i još jednog neuspelog pokušaja da osvoji zlatnu olimpijsku medalju, pošto su letos u Londonu Meksikanci bili uspešniji u finalu (2:1).
-Bili smo veoma uznemireni posle Kupa Amerike, mnogo ljudi je uznemireno zbog Olimpijskih igara, ali niko više od nas. Ponosan sam što sam učestvovao na Igrama i osvojio medalju. Osećam da smo sada na pravom putu pred prvenstvo sveta 2014 i uveren sam da ćemo dostići top formu kada je najvažnije – rekao je Nejmar.
On smatra da petostruki svetski prvaci idu „uzlaznom linijom“.
-Stvaramo naš identitet, ekipa ima sve više samopouzdanja i postaje čvršća. U našem brazilskom načinu rada odgovornost je uvek podeljena, svako radi svoj deo posla na terenu. Na šampionatu sveta biće 23 igrača u nacionalnom sastavu, a ja ću biti samo još jedan Brazilac koji juri titulu – poručio je Nejmar.
Brazil je poslednju titulu svetskog prvaka osvojio 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kada je u finalu pobedio Nemačku sa 2:0.
Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, David Vilja: S Paragvajem će biti teže nego s Portugalijom