Rudy Ricciotti

Rudy Ricciotti posetio Beograd u organizaciji kompanije Lafarž Srbija
 
Jedan od vodećih arhitekata današnjice, Rudi Risioti (Rudy Ricciotti) na poziv kompanije Lafarž Srbija, posetio je Srbiju i održao predavanje na temu savremene upotrebe betona u građevinarstvu, kroz predstavljanje arhitektonskih projekata realizovanih širom sveta od inovativnih materijala.  Pored toga održana je i mini izložba nekih njegovih najpoznatijih radova.
Nagrađen Legijom časti, Ordenom umetnosti i književnosti i Nacionalnim ordenom zasluga, on je takođe pobednik francuskog nacionalnog Grand Prix u arhitekturi. Risioti je autor novootvorenog krila muzeja Luvr u Parizu, u kom je smeštena kolekcija islamske umetnosti. U javnosti je poznat po svojoj originalnosti, elokventnom korišćenju marsejskog slenga i specifičnom i prepoznatljivom stilu.
Lafarž je ponosan što je predstavio srpskoj publici predstavnika konstantnih inovacija i kreativnih rešenja u građevinarstvu i umetnosti, što ujedno predstavlja osnovne vrednosti Lafarža kao kompanije.
Ovom prilikom, gospodin Risioti je obišao karakteristične građevine u Beogradu, i sreo se sa najpoznatijim srpskim arhitektima.
“Ovo je moj prvi dolazak u Srbiju i u Beograd i veoma mi je drago što sam ovde. Mogu da osetim atraktivnost ovog mesta, njegove kulture i prirodnih lepota. Uzbudljivo je za nas umetnike, graditelje, kada uočimo nešto originalno, genijalno, istinoljubivo u vezi sa  mestom na kom smo prvi put, što nas inspiriše. Zahvalan sam Lafaržu na ovoj šansi i veoma sam počastvovan što sam upoznao svoje srpske kolege arhitekte. Verujem da su kultura i kulturne razmene pokretači, pored kreativnosti i inovacije, u svim delatnostima, a Lafarž je dobar primer za to”, rekao je Rudi Risioti.
Od 2002.godine od kada posluje u Srbiji Lafarž je ponosno postao deo srpske arhitektonske i građevinske industrije, neprestano težeći ka inovacijama u cilju održivog razvoja i očuvanja životne sredine.
“Kao lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarž je posvećen ambiciji da prvo i pre svega obezbedi najbolje materijale, pouzdane proizvode i usluge. Da bi postigli ovaj cilj, od suštinskog je značaja da sklopimo savez sa vrhunskim arhitektima, liderima u svojim oblastima. Mi im pružamo materijale koji su im potrebni da realizuju svoje snove, a oni nas inspirišu da pronađeno rešenja kojim ćemo učiniti da njihovi snovi traju duže”, na zadovoljstvo naših klijenata, rekao je Kostin Bork, generalni direktor kompanije Lafarž Srbija.
Povezana vest:  Besplatno proverite zdravlje svojih pluća