tango_festival

Počinje Beogradski tango festival
 
Gala koncertom beogradskog kvinteta Beltango, koji će se u subotu, 17. novembra održati u Centralnom domu vojske Srbije, biće otvoren 9. Internacionalni Beogradski tango festival u organizaciji Beogradske tango asocijacije, a pod pokroviteljstvom ambasade Argentine.
Koncert pod nazivom „Beltango & Pjacola ? 20 godina posle“ biće svojevrstan omaž najpoznatijem tango kompozitoru i bandoneonisti Astoru Pjacoli, kojim će se obeležiti dvadeset godina od smrti slavnog Argentinca.
Ovim koncertom Beltango obeležava i 10 godina od pojave prvog i za sada jedinog bandoneona na domaćoj koncertnoj sceni, koji sa puno uspeha svira Aleksandar Nikolić, osnivač kvinteta Beltango, saopšteno je iz Beogradske tango asocijacije.
Ovaj beogradski ansambl upravo se vratio sa velike evropske turneje na kojoj su se predstavili publici u 11 zemalja, nastupajući na preko 20 koncerata i festivala. Priliku da uživa u muziciranju ovog jedinstvenog ansambla sa naših prostora, imala je i publika u Parizu, Cirihu, Budimpešti, Torinu, Santoriniju, Solunu, Rovinju i Ljubljani.
Beltango se već nekoliko godina svrstava u red najpriznatijih svetskih tango orkestara, a njihova interpretacija upravo muzike Astora Pjacole prepoznata je i u samom Buenos Ajresu kao potpuno autentična, što im je i donelo laskavu nagradu ?Premio Astor Piažolla?.
Ljubitelji tango plesa imaće priliku da posle koncerta, u nastavku prve festivalske vevceri, uživaju u tango balu u istom prostoru.

 

Povezana vest:  Lidl i Essity za lepši život svakog deteta