RakijaFestVI

NAJMASOVNIJE TAKMIČENJE ZA IZBOR NAJBOLJE SRPSKE RAKIJE
 
Najmasovnije takmičenje za izbor najbolje srpske rakije u susret ovogodišnjem RAKIJA FESTU, održaće se 18. novembra u restoranu & rakia baru Destilerija, Nebojšina 41 od 10h.
Po prvi put u Srbiji, rakije će osim stručnog žirija, ocenjivati i komisija sastavljena od proizvođača rakije, ugostitelja, hotelijera, distributera, somelijea i predstavnika medija.
Rakije koje će se naći pred žirijem, biće izabrane sistemom direktnog uzimanja sa prodajnih polica što znači da će se u konkurenciji naći samo registrovani proizvođači i da rezultati ocenjivanja predstavljaju realnu sliku na tržištu rakija u Srbiji. Proglašenje pobednika i dodela trofeja “Beogradski pobednik” biće na VI Rakija Festu koji će se održati 15. i 16. decembra u Belexpo centru.
Ovogodišnji žiri Rakija Festa čine predsednik komisije dipl.ing. Miroljub Cilić, dr.Snežana Stanković, dipl.ing. Dejan Debeljaković, dipl.ing. Zoran Cilić, dipl.ing.Vladimir Vučetić, predstavnici destilerija Hubert, Perun, Stara Pesma, predstavnici Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna, kontrolne laboratorije Jugoinspekt, restorani Žabar, Kovač, Zlatar i mnogi drugi….
Organizator ovog jedinstvenog i definitivno najmasovnijeg nacionalnog prvenstva je Rakia Bar, poznati beogradski franšizni koncept koji na savremen način promoviše naše tradicionalno piće.
VI Rakija Fest održaće se 15. i 16. decembra 2012. godine u Belexpocentru na Novom Beogradu. Ovaj već tradicionalni sajam, profilisao se kao najznačajnija manifestacija o rakijama kod nas ali i kao jedinstveni festival, bez pravog pandama, na području cele Evrope. Učešće istaknutih svetski stručnjaka, predavača kao i izlagača, najbolji je pokazatelj da Rakija Fest prevazilazi domaće okvire i učvršćuje poziciju rakije kao najpoznatijeg srpskog proizvoda sa „neograničenim rokom trajanja“.

 

Povezana vest:  Uljez na imanju Paris Hilton