32_BFW

Dodeljene nagrade Beogradske nedelje mode
 
U Grand kazinu vecceras su dodeljene nagrade 32. Beogradske nedelje mode, a nagradu “Boris Nikolić“ koju dodeljuju RTV B92 i Beogradska nedelja mode za savremeni modni izraz pripala je dizajnerki Ani Ljubinković.
Kako se navodi u obrazloženju žirija, prepoznatljiva po motivima, bojama, formama i inspiraciji iz najlepših bajki, kao i simbolima iz deccjeg bezbrižnog sveta, Ljubinkovićeva je ovogodišnjim kolekcijama uccvrstila svoje umeće, znanje izradu i stil.
Modni studio “Click“, koji je organizator Beogradske nedelje mode, po završetku ove manifestacije tradicionalno dodeljuje nagrade za najbolju manekenku i manekena, liccnostima koje su svojim šarmom i profesionalnošću doprinele razvoju ove profesije i koje na upeccatljiv naccin nose modele na pisti, a ove godine pripale su Radi Knežević i Aleksandru Jovoviću.
Ovoga puta dodeljeno je i specijalno priznanje brendovima Martini Vesto i PWL jer su i na ovom izdanju Nedelje mode dokazali da se uz uspešan koncept poslovanja i kvalitetan dizajn može i u domaćim uslovima parirati vodećim svetskim brendovima.
Beogradska nedelja mode dodelila je Dobrili Vasiljević-Smiljanić nagradu za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti, jer je svojim angažovanjem kroz brend “Sirogojno“ uspela da unapredi veštinu sirogojnskih žena u pletenju i uzdigne modu na rang umetnosti.
Takođe, dodeljena je i “Elle fashion“, nagrada za najupeccatljiviju kolekciju koja je pripala modnoj dizajnerki Jovani Marković za kolekciju “Winter is coming“.
Nagrada “Textil Young Designer Award“ za najboljeg mladog dizajnera pripala je mladoj umetnici Mirjani Šarac, nagrada “Marija Kranjc“ magazina “Bazar“, za najuspešniju modnu kolekciju, otišla u ruke kreativcima iz Hrvatske koji nastupaju pod imenom Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš.
Za najupeccatljiviji revijski prikaz nagrada je dodeljena mladom dizajneru Džordžu Stajleru, a specijalna nagradu za liccnost od stila jednom od najpoznatijih i najkvalitetnijih modnih fotografa Miši Obradoviću.
Beogradska nedelja mode, 32. po redu, koja je otvorena 26. oktobra projektom Zona 45 u okviru kog su se beogradskoj publici predstavili dizajneri iz regiona, zatvorena je revijom Ive Stefanović 4. novembra u Narodnoj biblioteci Srbije.
Tokom Nedelje mode ljubitelji mode bili su u prilici da vide kolekcije Ane Ljubinković, Jelene Stefanović, Ljube Sikimić, Bate Spasojevića, Boška Jakovljevića, da uživaju u izložbi fotografija Miše Obradovića…
Naredni Belgrejd fešn vik zakazan je za period od 27. marta do 4. aprila.

 

Povezana vest:  Otvoren konkurs za studente „Čuvamo talente u punoj snazi“