RK_Kluz_-_Festival_nauke_2012

“Svemirska misija” obeležila 2. dan Festivala nauke
 
Drugog dana Festivala nauke, interakcija je nadjačala teoriju a pored centralne lokacije, bivše RK Kluz, veliko interesovanje drugog dana zabeleženo je i za programe u Studentskom kulturnom centru, Galeriji Narodne banke Srbije i Teatru Bojan Stupica.
Bivša članica NASA posade, Marša Ajvins, u intervjuu na sceni dočarala je prisutnima svoje angažovanje u svemiru tokom 5 misija na kojima je učestvovala. Odgovarala je na radoznala pitanja posetilaca koje je zanimao svakodnevni život u svemiru.
U Galeriji Narodne banke Srbije, najmlađi su se interaktivno zabavili na 40 eksponata koje su gosti iz Španije napravili od recikliranih materijala.
Laslo Robert Ziros, naučni komunikator iz Mađarske, pokazao je prisutnima eksperimente koji ne smeju biti ponovljeni kod kuće. Kako zapaliti plamen na glavi bez opekotina, kako napraviti raketu u kuhinji i kako svirati na slamčici biće neki od eksperimenata koje će pokazati i sutra od 14 sati na Velikoj sceni SKC-a.
U okviru večernjeg programa Festivala, sutra od 21 sat, Rambo Amadeus će zajedno sa Društvom za neuronauke Srbije izvesti neurobiološki tumačene numere iz svog opusa – “Euro-neuro”.
Tema dana predavačko-debatnog programa bila je kolonizacija drugih planeta dok će se sutra od 17 sati stavovi suočavati na temu seksolucije.
Švedski Fizičko-laserski šou sa Lund Univerziteta, u Teatru Bojan Stupica nastupa sutra i u nedelju u četiri termina (11, 13.30, 15.30 i 18 časova), kada će predstaviti igre vatrom koja deluje nezaustavljivo ali i gromoglasnim aplauzom nagrađeni laserski spektakl.
Radno vreme Festivala nauke u subotu i nedelju jeste od 11 do 20 sati.
Cena ulaznice, koja važi za jedan Festivalski dan u RK „Kluz“, SKC-u i Galeriji NBS iznosi 400 dinara, a pojedinačne karte za Fizičko-laserski šou u Teatru „Bojan Stupica“ i večernji program u SKC-u koštaju 150 dinara. Ovi sadržaji nisu uključeni u cenu dnevne karte.
Povezana vest:  Fotografije Endija Vorhola u američkim koledžima