auto_put_zastoj_(1)

Obustava teretnog saobraćaja tokom snežnih padavina

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, u dogovoru sa saobraćajnom policijom MUP Srbije, doneli su odluku da se prilikom snežnih padavina obustavni teretni saobraćaj na našim putevima.

Odluka je doneta da bi se u ionako teškim zimskim uslovima izbegli veći, nepredviđeni zastoji u saobraćaju i „sve druge loše posledice slične onima protekle noći na drumovima Srbije“, navedeno je u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Povezana vest:  Amal Kluni: Ne kuvam niti me to interesuje

Ministar Mrkonjić je upozorio da se vozači striktno pridržavaju obaveze da im vozila budu propisno opremljena za zimski saobraćaj, što u više slučajeva prošle noći nije bilo.

On je istakao da slične mere ovima preduzimaju i saobraćajni organi okolnih zemalja koje su se našle na udaru velikog nevremena.

-Moram ovom prililkom da pohvalim naše putare koji su celu proteklu noć proveli na terenu, čisteći sneg i pomažući onima koji su bili zavejani i najviše ugroženi snežnom nepogodom –  izjavio je Mrkonjić oosle noćašnjeg obilaska autoputa ka mađarskoj granici.

Povezana vest:  Virtuelni sajmovi u Beču