amela_medalja
Terzić: Sjajno sam se osećala na stazi
 
Prvakinja Evrope u krosu Amela Terzić izjavila je posle današnjeg trijumfa u Budimpešti da je želela da se zlatnom medaljom oprosti od takmičenja u juniorskoj konkurenciji.
-Bila je ovo moja poslednja juniorska sezona, a u tom uzrastu sam ostvarila vrhunske rezultate. Sebi sam postavila cilj da danas pobedim odlične rivalke i tako najavim prelazak među senior -rekla je
Terzićeva radiju Sto plus.
Ova Novopazarka je do zlatne medalje na stazi od 4.000 metara došla u vremenu 13:29 minuta, ostavivši daleko iza sebe drugoplasiranu Emeliju Gorecku iz Velike Britanije i bronzanu Nemicu Maju Rehberg.
-Besprekorno sam se spremila sa trenerom Rifatom Zilkićem i sjajno sam se osećala na stazi. Sledeće godine će se evropski kros održati u Beogradu, pa se nadam da ću i sa starijim konkurentkinjama trčati dobro – kazala je 19-godišnja atletičarka.
Terzićevoj je ovo deveta medalja sa najvećih evropskih i svetskih takmičenja u poslednje tri godine. Odličja je osvajala i na stazi, u disciplinama 1.500 i 3.000 metara.
Ona je 2009. godine došla do bronze na Svetskom prvenstvu za mlađe juniore u Bresanoneu, čemu je dodala zlatnu i bronzanu medalju sa Olimpijskog festivala mladih Evrope u Tampereu.
Godinu dana kasnije postala je evropska juniorska vicašampionka u krosu u Albufeiri, da bi prošle sezone izborila dve zlatna odličja na Prvenstvu Evrope u Talinu i bronzu u krosu na kontinentalnom
prvenstvu u Velenju.
Amela Terzić je ovog leta postala i svetska juniorska vicešampionka na 1.500 metara u Barseloni.
Povezana vest:  Olivera Jevtić trči polumaraton na Beogradskom maratonu