vatromet_bg

DOČEK NOVE 2013

NOVA GODINA U BEOGRADU, ODABRAN SLOGAN: „BUDI OČARAN, BUDI JEDINSTVEN, BUDI U BEOGRADU“

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Skupštini grada Beograda predstavljen je program dočeka Nove godine u Beogradu, prateće manifestacije Trg otvorenog srca i Ulica otvorenog srca, kao i novogodišnji slogan.

Nakon internacionalne kampanje za izbor slogana za doček Nove godine u Beogradu i otvorenog glasanja na zvaničnoj facebook stranici Turističke organizacije Beograda Visit.Belgrade, izabran je slogan koji će promovisati Novu godinu 2013, i glasi: BUDI OČARAN, BUDI JEDINSTVEN, BUDI U BEOGRADU.

Povezana vest:  Princa Džordža opsedaju paparaci

Pobednički slogan poslala je učesnica iz Rusije, Marina Teterina, koja je osvojila nagradu vikend u Beogradu za dvoje.

„Zaljubljena sam u Beograd u koji jako dugo nisam dolazila, stoga sam odlučila da učestvujem u nagradnoj igri. Ovim sloganom sam želela da podelim svoje viđenje ovog prelepog grada, nadajući se da će i drugi imati prilike da dožive moje iskustvo. Počastvovana sam time što igram bar malu ulogu u novogodišnjoj kampanji. Beograde, stižem!“ izjavila je pobednica nagradne igre, Marina Teterina.

Povezana vest:  Sil je varao Hajdi Klum s dadiljom

MANIFESTACIJA „ULICA OTVORENOG SRCA“

Nakon dočeka Nove godine, Turistička organizacija Beograda priprema tradicionalnu kulturno zabavnu manifestaciju humanitarnog karaktera Ulica otvorenog srca, koja će se kao i svake godine održati 1. januara u podne u Svetogorskoj ulici. Bogat kulturno zabavni program i humanitarna akcija će, kao i uvek, uveseliti Beograđane i turiste koji su došli u naš grad za novogodišnje praznike.

BEOGRADSKI SUVENIRI

Nakon javnog konkursa Turističke organizacije Beograda za izbor Beogradskih suvenira, raspisanog sredinom godine, odabrano je 12 novih suvenira koji će, zajedno sa 11 prošlogodišnjih, predstavljati zvanične Beogradske suvenire.

Povezana vest:  AmstelMan – Jedan od nas!

Izgled i opis ukupno 23 beogradskih suvenira mogu se videti na website-u Turističke organizacije Beograda. Kao potvrdu autentičnosti, svaki primerak biće obeležen nalepnicom sa pečatom.

Beogradski suveniri moći će da se kupe na prodajnim mestima koja će biti objavljena na TOB website-u, a izbor prodajnih mesta je u toku. Trenutno, Beogradski suveniri se mogu kupiti u kućici Turističke organizacije Beograda za vreme trajanja manifestacije Trg otvorenog srca, na Trgu Republike.