Predstava-Delta City 1

Prezentacija projekta „Sa reči na dela“

Prezentacija projekta “Sa reči na dela”, koji u Srbiji sprovodi Centar za prava deteta, biće održana u četvrtak 20.decembra, u 12 časova, na drugom spratu Delta Cityja.

Cilj projekta “Sa reči na dela” je da omogući da se na nivou zemalja članica EU i kandidata za EU osmisli politika podrške deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju i njihovim porodicama, a u skladu sa Deklaracijom Evropske sekcije Svetske zdravstvene organizacije “Bolje zdravlje, bolji životi”.

Povezana vest:  Slavni istraživač i "teoretičar zavere" Dejvid Ajk konačno u Srbiji!

Na prezentaciji će govoriti predstavnik Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koordinatorka projekta iz Centra za prava deteta Marija Petrović, i vaspitačica iz Doma za zaštitiu odojčadi, dece i omladine Ljubica Bzenić.

Prezentacija se održava u okviru performansa u Delta Cityju, u kome deca i mladi, među kojima i deca sa smetnjama u intelektualnom razvoju, kroz oslikavanje dve velike kocke predstavljaju svoja razmišljanja o društvu u kojem žive. Cilj ovog dečijeg performansa je skretanje pažnje javnosti na položaj dece sa smetnjama u razvoju I njihovo aktivnije uključivanje u društvo. Performans će biti održan od 11 do 15 časova.

Povezana vest:  Mercator S podržao akciju „Sat za našu planetu“