Ivan_Tasovac_sa_decom_OS_Josif__Pancic,_ucenici_crtaju_povodom_Dana_ljubavi
KONKURS LITERARNIH RADOVA NA TEMU „RADOST – NASLIKAJ ONO ŠTO VOLIŠ“  SPROVEDEN U OSNOVNIM ŠKOLAMA ŠIROM SRBIJE 
 
 
U okviru projekta „Zdrava Srbija­-Voli život“, u školama širom Srbije u periodu od 14. decembra do 24. decembra sproveden je konkurs literarnih radova na temu „Radost – naslikaj ono što voliš“. U konkursu učestvuje više od 20.000 učenika, a sakupljeni radovi su u vidu elektronske čestitke juče poslati deci sveta kao poruke radosti, znak prijateljstva i lepih želja.
Deca Srbije prave čestitku deci sveta povodom Božića koje je poslata juče na badnje veče.
„Zdrava Srbija-Voli život je projekat koji  promoviše najvažnije vrednosti za zdrav i kvalitetan život, zajedinicu, društvo i porodicu i zato mi je posebno zadovoljstvo što su se deca odazvala konkursu u ovako velikom broju. Oni su kroz različite radove iskazali radost i ljubav i dokazali da na izuzetan način drugima umeju da prenesu svoje emocije. Poruke ljubavi dece iz Srbije će uz podršku nas starijih biti podeljene sa decom iz celog sveta upravo na dan kada mnogi ljudi sa svojim porodicama slave Božić. Verujemo da će ovaj projekat mnoge ljude motivisati da iskažu lepe emocije uvek kada su u prilici i tako svoju okolinu učine boljim mestom za život“, izjavio je Majk Kulman, idejni tvorac projekta.
Idejni tvorac kampanje „Zdrava Srbija-Voli život“ je nemački umetnik Majk Kulman. je pokrenuo sa Centrom za omladinu „Tvoja Srbija“ uz podršku Ministarstava omladine i sporta, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija Hemofarm i IFMSA-Međunarodnog komiteta studenata medicine.
Cilj projekta je pospešivanje ljubavi, saosećanja i individualne odgovornosti za zdravlje, dok je konkurs osmišljen sa idejom da decu podstakne da aktivno iskazuju ono što vole i to podele sa drugima kroz svoje crteže.
Svi radovi koji su sakupljeni će u okviru Festivala Zdrava Srbija koji se održava u maju 2013. godine biti izloženi za javnost na raznim lokacijama širom Beograda.
 
Povezana vest:  Dodela prehrambenih paketa najugroženijim samohranim roditeljima sa teritorije grada Beograda