Trg
Na Trgu otvorenog srca za vikend zagrevanje za doček Nove godine
 
 
Na Trgu republike, u okviru manifestacije Trg otvorenog srca, tokom vikenda koji prethodi dočeku Nove godine odvijaće se raznovrstan program namenjen svim generacijama. Program je besplatan za posetioce.
Tako će u petak,  28. decembra, u 15 sati grupa Ice Queen uživo praviti ledene skulpture. Svi posetici će imati jedinstvenu priliku da vide kako od bloka leda nastaju različite figure. Cilj je približavanje umetnosti građanima, iznošenje skulpture iz galerijskog prostora na ulice, kao i priređivanje ugođaja za celu porodicu i nezaboravnih utisaka za goste Beograda.
U subotu i nedelju, 29. i 30. decembra, u 12 sati Pozorište „Boško Buha” će izvesti predstave za decu „Veštičja novogodišnja papazjanija” i „Novogodišnja čarolija”. Posle predstave u nedelju na Trgu otvorenog srca biće upriličen spektakularan doček Deda Mraza. Oba ova dana od 16 sati koncerte će održavati različiti izvođači, kao što su The Belgrade Dixieland Orchestra, Bojana Stamenov i Jam Innovation, Rok Akademija MMI, ABBA Tribute i drugi.
U skladu sa duhom darivanja u vreme praznika, ova manifestacija ima i humanitarni karakter. Kao i prošle godine, kupovinom jedinstvenog suvenira, novogodišnje šolje, po ceni od 200 dinara, svaki posetilac pomaže da se prikupe sredstva namenjena kampanji Skupštine grada Beograda „Beogradski bebi klub”.
Novina ove godine je posebna humanitarna kućica, u koju posetioci mogu da donose igračke i garderobu za decu svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno pokloniće se domovima za decu u Beogradu.
Trg otvorenog srca se, u okviru gradskog novogodišnjeg programa, ove godine održava drugi put zahvaljujući saradnji Beogradske kulturne mreže i grada Beograda, kao i podršci Turističke organizacije Beograda i Belef centra.
Povezana vest:  EMS AD dodelio stipendije studentima