docek-nove-godine

DOČEK NOVE GODINE 2013

Doček Nove 2013. na gradskim trgovima uz muziku i vatromet

 

Doček Nove 2013. godine biće organizovan danas u gradovima širom Srbije, uz koncerte na gradskim trgovima i tradicionalni novogodišnji vatromet. Na beogradskom Trgu Republike građani će Novu 2013. godinu dočekati uz rok grupu „Električni orgazam“, a nastupaće i hip hoper Marčelo, „Masterblastersi i Rok hor“, čelistkinja Jelena Mihajlović i „Crno beli svet“ Dejana Pejovića.

Ljubitelje klasične i džez muzike očekuje besplatni koncerti u Sava centru, što je novina u odnosu na prethodne gradske proslave, a karte za program „Klasika molim“ su besplatne. Budžet za organizaciju „najluđe noći“ u Beogradu je, zbog krize, duplo manji nego prošle godine i iznosi 10,5 miliona dinara, a iz Turističke organizacije Beograda očekuju dolazak od 10 do 15.000 stranih turista.

Povezana vest:  Bogat program za decu i roditelje i humanitarna aukcija torti u nedelju u Mikser Houseu

Za saobraćaj će od večeras u 20.00 sati do sutra u 3.00 sata posle ponoći biti zatvorena Vasina ulica, Trg Republike, Francuska, Kolarčeva, Makedonska i Terazije. Novosađani će Novu godinu dočekati slavljem na Trgu slobode gde će pevati Vlado Georgijev i Sergej Ćetković, a okupljene na gradskom trgu zabavljaće i multiinistrumentalista Slobodan Trkulja, kao i hor Viva voks (Vox).

Povezana vest:  Mozzart podržao Humanitarnu fondaciju „Budi human – Aleksandar Šapić“

Valjevce će u Novu 2013. godinu uvesti pevačica Ana Bekuta na koncertu ispred Doma kulture, a planirano je da novogodišnji concert počne svirkom Nevernih beba, a pevaće i Željko Joksimović.

Za doček Nove godine na gradskom trgu u Leskovcu, Leskovčane će zabavljati sarajevski muzičar Haris Džinović, dok će Nišlije uživati uz Sanju Ilić i „Balkaniku“.

U Jagodini će doček Nove godine biti uz koncert pevačice Bojane Barjaktarević i vatromet na gradskom trgu gde će se služiti grejana rakija i kuvano vino po ceni od 50 dinara.

Povezana vest:  Pravi duh Nove godine donose nam Deda Mrazovi, Zvončići i Grand kafa

Kruševljane koji će Novu godinu dočekati na glavnom gradskom trgu zabavljaće Kursadžije i Miroslav Ilić. U ponoć će nastupati trubači uz vatromet, a Vojska Srbije će obezbediti kazane za čajem, kuvanim vinom i rakijom.