lady_gaga-australija_2012 

Slavni – ko se ugojio, a ko smršao u 2012.
 
Pored lista koje se prave o najplaćenijim zvezdama Holivuda, mediji se bave i njihovim kilogramima – od Džesike Simpson, preko Kristijana Bejla do Lejdi Gage, poznate ličnosti su u protekloj godini dobijale i gubile kilograme, ponekad na veoma spektakularan način.
Nakon rođenja prvog deteta, pevačica i glumica Džesika Simpson je morala prilično da se namuči da bi skinula 23 kilograma koje je dobila u toku trudnoće. U tome joj je pomogla stroga vegetarijanska dijeta sastavljena uglavnom od voćnih napitaka i povrća, prenosi sajt Puretrend.
Za potrebe uloge Betmena u fimu „Uspon mračnog viteza“, Kristijan Bejl je morao da „nabaci“ 45 kilograma mišićne mase, dok se njegov partner Tom Hardi, koji glumi zlikovca Bejna, ugojio 13 kilograma i na snimanju je imao čak 90 kilograma.
Prošlog septembra, Lejdi Gaga pojavila se na sceni u kostimu koji je prosto pucao po šavovima. Iako se ugojila 11 kilograma, Gaga ponosno ističe novostečene obline na fotografijama koje postavlja na Tviteru.
Metju Mekonahi je još jedan glumac koji je spreman da učini sve da bi što verodostojnije odigrao ulogu. Za potrebe filma „The Dallas Buyers Club“, u kojem glumi obolelog od side, izgubio je 17 kilograma.
Njegova koleginica En Hatavej je, takođe veliki profesionalac, pa je za ulogu Fantine u mjuziklu „Jadnici“ smršala 11 kilograma.
Trideset pet kilograma toliko su se ukupno ugojila, tri anđela „Viktorije sikret“. Žizel Budšen, Adrijana Lima i Alesandra Ambrozio su ove silne kilograme dobile u toku trudnoće, ali su ih munjevito izgubile nakon porođaja, što su i dokazale defilujući na velikoj, godišnjoj reviji poznate modne kuće.
Glumica Kristi Ali, koja večito kuburi sa kilažom, uspela je da u 2012. smrša čak 45 kilograma i prijavi se za učešće u emisiji „Ples sa zvezdama“.
Još jedna dama kojoj kilaža predstavlja problem je Opra Vinfri. Iako se oprostila od svoje kultne emisije, popularna voditeljka se nije prepustila svom najvećem poroku – hrani: izgubila je više od 11 kilograma za samo šest nedelja zahvaljujući drastičnoj dijeti i neumoljivom ličnom treneru.
Povezana vest:  IKEA se snažno zalaže protiv eskalacije nasilja u porodici kampanjom „Siguran dom je bolji dom“