veselin_vukovic_srb_sve 

Vuković: Da nam 2013. godina bude kao prethodna
 
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da u ekipi vlada sjajna atmosfera i da se svi nadaju da će 2013. godina biti uspešna kao što je to bila i prethodna u kojoj je osvojena srebrna medalja na šampionatu Evrope i izboren plasman na Olimpijske igre.
-Mladi igrači su apsolutno prihvaćeni u timu i doneli su nam svežinu koja nam je možda i nedostajala na Olimpijskim igrama u Londonu. To je razlog za optimizam uoči prvenstva sveta, iako ne želim momke da opterećujem ulogom favorita. Za mene su favoriti samo one selekcije koje su kandidati za zlatnu medalju, a mi smo reprezentacija koja može da pretenduje na visok plasman, ali zajedno sa još osam ili devet drugih selekcija – rekao je Vuković novinarima u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi gde se ekipa priprema za šampionat sveta u Španiji.
On je dodao da su ambicije srpskog tima da u Španiji odigra što bolje u grupi i da u osmini finala ima “lakšeg” rivala.
-Najteži protivnici u grupi su Poljska i Slovenija. Slovenci izuzetno dobro rade, ali nešto im uvek fali da stignu malo dalje, dok su Poljaci u fazi renoviranja tima, tako da su na neki način nepoznanica. Ipak, najveća nepoznanica je Belorusija, koju sam video samo dva puta na kaseti. Naravno, na velikim takmičenjima uvek je najteža prva utakmica, nama je to Koreja, koja je prvak Azije i koju smo jako teško pobedili u Londonu – istakao je Vuković.
Golman Srbije i najbolji čuvar mreže na prošlogodišnjem šampionatu Evrope Darko Stanić rekao je da će pokušati da postane najbolji i na prvenstvu sveta, što bi automatski značilo i da je ekipa “dogurala daleko”.
-Ja sam u neku ruku individualac i naravno da je moj lični cilj jak,ali ne mogu da budem najbolji golman ako naša ekipa zauzme 10.mesto. Za tako nešto potrebno je da budemo prvi, drugi ili treći – jasan je Stanić.
On je istakao da ekipa ima veliki motiv kako bi “izbrisala” nešto slabiji utisak sa Olimpijskih igara.
-Pošto u Londonu nismo ostvarili rezultat kojem smo se nadali, upaljen je alarm, da bismo sebi i drugima pokazali koliko vredima. To nam je jedna od najbitnih motivacija. Sa mladim momcima koji su nam se prilključili dobili smo novu energiju, koja će možda biti presudna na Svetskom prvenstvu – zaključio je Stanić.
Šampionat sveta održava se od 11. do 27.januara, a Srbija će igrati u C grupi u Saragosi sa selekcijama Slovenije, Poljske, Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.
Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Vuković: Momci su dali sve od sebe