MB-Logo

„MISIJA BEOGRAD“ od sutra u Domu omladine!

 

Deset dana super provoda uz najbolje gradske ekipe: koncerti žurke, filmovi, radionice, tribine, prezentacije, bazar urbanih brendova, pop-up knjižara i još mnogo toga. Provedite raspust za DŽ u Domu omladine!

Sutra u Domu omladine Beograda počinje projekat „Misija Beograd“, nastao kao rezultat dobre volje i samoinicijative različitih grupacija mladih. Oni su udružili svoje snage i uz minimalnu pomoć Doma omladine, kreirali kvalitetan i aktuelan sadržaj za sebe i svoje vršnjake. Ovaj program nije potpomognut sredstvima komercijalnih sponzora niti nekih drugih izvora.

PROGRAM ZA 10. JANUAR:

Glavni hol, 15:00- 22:00: BUZZART // DechkoTzar, Munze Konze, Pull my Daisy, Zla zla, Zerpo, Tattoo and piercing LIVE… & POP-UP knjižara

Klub Doma omladine, 19:00: Veče stand up komedije sa Standup.rs // Srđan Dinčić i Jelena Radanović

Klub Doma omladine, 21:00: Silent disco // Jakov aka Grasshoper + specijalni gost Dj Aba

Amerikana, 21:00: Balkan Dubstep Unit // Rebel B, Filtercutter + spec gost Necone

Povezana vest:  Otvoren The Apartment by KDA u West 65 Mall-u

Veliko otvaranje Misije Beograd uz eksploziju savremenog underground elektronskog zvuka. Najbolja dubstep pojava na regionalnoj sceni postavlja nove standarde plesne zabave.

Od 10. do 20. januara Dom omladine postaće sigurna kuća za mlade! Pretvaramo „Misiju Beograd“ u stil života i celodnevnim programom ostvarujemo misiju DOB-a kao mesta u kojem mladi mogu da borave, da se opuste i budu ono što jesu, ali i da ih nadohvat ruke čeka raznolik sadržaj koji im otvara vrata u budućnost. Pored bogatog filmskog i muzičkog večernjeg programa, već od 15h u Domu omladine biće organizovani kvalitetni dnevni sadržaji za studente, đake i ostale omladince Beograda, uz besplatan internet i pristupačne cene osveženja.

Svakog dana od 15h do 22h u Holu DOB-a, na izložbeno-prodajnom bazaru BUZZART, predstavićemo najaktuelnije urbane brendove (DechkoTzar, Pull my Daisy, Zerpo…). U saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, u istom terminu svakodnevno će u Holu DOB biti postavljena Pop-up knjižara, osmišljena po ugledu na takozvane pop-up prodavnice i restorane koji se privremeno otvaraju na određenim lokacijama, a onda zatvaraju, da bi kasnije “iskrsle” na istom ili sasvim drugom mestu. Ovako osmišljena knjižara ima pre svega kulturnu misiju, pa će u okviru nje biti promovisana i najnovija izdanja svakog od prisutnih izdavača. U knjižari će biti moguća kupovina knjiga po povoljnijim cenama.

Povezana vest:  „BG media Festival“ od 1. do 3. decembra u hotelu Crowne Plaza

Organizacija Standup.rs se veoma rado odazvala pozivu da bude deo Misije Beograd, i to 10. i 11. januara kada će od 19 časova članovi organizacije Standup.rs (10.01. Srđan Dinčić i Jelena Radanović, 11.01. Jelena Radanović, Nikola Silić i Aleksandar Perišić) nastupati u Klubu DOB. Ove dve večeri će predstavljati uvod u 2013. godinu tokom koje će u Domu omladine Beograda biti organizovano veći broj večeri stand up komedije, a neka imena koja će Standup.rs i DOB dovesti, iznenadiće (veoma prijatno :) sve ljubitelje ovog žanra.

Povezana vest:  Motivaciono predavanje jednog od najpametnijih Srba, Uroša Petrovića

Udruženje ZEN art organizovaće školu fotografije (u Tribinskoj sali DOB) i školu hip-hopa (u Klubu DOB) kao najavu za prestojeću Beogradsku nedelju umetnosti koja će se održati sledeće godine u periodu od 28. juna do 7. jula. Foto radionicu „Zen fotografisanje“ tokom deset dana vodiće Adam Rakićević, a polaznici će imati priliku da nauče osnove fotografisanja. Školu hip-hopa vodiće Dragana Drapić koja se već dvadeset godina bavi izučavanjem ovog plesa. Polaznici će imati priliku da tokom deset dana nauče osnove ovog plesa i da zajedno sa moderatorom radionice osmisle nekoliko koreografija.

U okviru „Misije Beograd“ 18. januara predstavićemo i praktični priručnik „Javni prostori i kako ih otključati“ koji su pripremile Građanske inicijative u okviru kampanje „Otvoreno o javnim prostorima“. Dah Teatar u održaće prezentaciju pilot projekta Ne/Vidljivi grad, započetog 2005. godine u Beogradu sa ciljem da multietničku strukturu gradova i bogatstvo različitih etničkih kultura učini što vidljivijom.