MB-Logo
MISIJA BEOGRAD USPEŠNO ZAVRŠENA U DOMU OMLADINE – 15000 omladinaca uživalo u Raspustu za DŽ!
 
„Misija Beograd“, program koji je u Domu omladine trajao od 10. do 20. januara pod sloganom Raspust za DŽ, uspešno je završen. Zamišljena kao platforma koja je okupila različite „gradske ekipe“ u borbi protiv januraske dosade Misija je predstavila čitav niz muzičara, filmova, radionica, prezentacija, dizajnera i svih drugih aktera beogradske subkulturne scene. Ovaj program iniciran je kao rezultat dobre volje i samoinicijative različitih grupacija mladih. Oni su udružili svoje snage i uz minimalnu pomoć Doma omladine, kreirali kvalitetan i aktuelan sadržaj za sebe i svoje vršnjake.
Tokom 11 dana u Domu omladine prikazano je 20 besplatnih filmskih ostvarenja domaće kinematografije – od kultnih generacijskih filmova u poslednje dve decenije, do hit filmova najnovije produkcije, održano je 20 muzičkih programa – koncerti najboljih novih grupa i DJ-eva, brojne radionice, tribine i prezentacije, druženja sa muzičarima… Svakog dana Misije Beograd u holovima DOB-a bio je postavljen izložbeno prodajni bazar urbanih brendova BUZZART, kao i Pop-up knjižara u saradnji sa Kulturnim centrom beograda. Ovim bogatim celodnevnim programom, koji je posetilo oko 15000 mladih ljudi i koji je privukao zavidnu pažnju medija, još jednom smo ostvarili misiju Doma omladine kao mesta u kojem mladi mogu da borave, da se opuste i budu ono što jesu, ali i da ih nadohvat ruke čeka kvalitetan i raznolik sadržaj koji im otvara vrata u budućnost. Misija Beograd još jednom je potvrdila sposobnost DOB-a da preispituje svoju društvenu funkciju, da se konstantno prilagođava potrebama i zahtevima mladih, te da ponudi aktuelan i zanimljiv program koji ima i edukativnu i zabavnu funkciju.
Posebnu pažnju posetilaca Misije Beograd privukli su koncerti bendova okupljenih oko organizacije Kišobran (Thank you Baudelaire, Vibrator u rikverc, Bas i stega), kao i nastup grupa Straight Mickey and the Boyz, The Schtrebers i Treesome, potom Vatra DJ žurka, Šok koridor veče (tribina Šok koridor, koncert Čikinih bombona i DJ program), hip-hop i foto radionica udruženja ZEN Art, radionica breakinga YUGOSLAVIAN BBOYS tima, ali i besplatni jazz koncerti (Hot Club of Belgrade, Dirty Mind Jazz Quintet), Hornsman Coyote meet&greet…
Takođe, veliki odziv imala je i akcija „Budi i ti deo MISIJE“ – otvoreni poziv zainteresovanim umetnicima, igračima, glumcima, dj-evima, mc-evima, rediteljima, pevačima, fotografima, režiserima i svim drugim umetnicima koji žele da predstave svoj rad javno. Prispele prijave objavljene su na FB stranici Misije Beograd, a publika je svojim glasovima odabrala šest mladih umetnika koji su se predstavili publici završne večeri Misije.
Na kraju, važno je istaći da je u realizaciji „Misije“ učestvovao veliki broj volontera koji su imali prilike da se upoznaju sa principima rada u jednoj instituciji kulture. Zanimljivo je da je nastavak saradnje između volontera i Doma omladine već dogovoren i da su se tokom Misije rodile ideje za neke nove projekte…
Dom omladine se zahvaljuje svima koji su podržali ovu nesvakidašnju akciju!
Povezana vest:  GUARANA GRAFITI - Nastavak kampanje "Dosada ubija"