sjekloca_grupna_kzn_marakana

MEČ ZA WBC POJAS PRVAKA SVETA

Nikola Sjekloća spreman za 16. februar i duel sa Bikom

 

Momak iz Crne Gore, član Crvene zvezde – Ginis, profi bokser Nikola Sjekloća nastupiće 16. februara u Atlantik Sitiju. Ulog je „samo“, meč za prvaka sveta u WBC verziji ili eliminaciona borba za prvaka sveta a protivnik će mu biti Sakio Bika.

Nikola Sjekloća (25-0, 7 KO) se već tri meseca sprema u Beogradu za predstojeći duel a pored Milivoja Bašića trenera, Luke Popovića menadžera i ostalih prijatelja koji su uključeni u njegov rad pomogli su mu još sparing partneri, drugari, Geard Ajetović, Mile Nikolić, Jovan Kaluđerović, Srđan Mihajilović i Marko Nikolić.

Povezana vest:  Sin Džoa Frejzera krenuo očevim stopama

Sjekloća na put kreće 6. februara sa trenerom Bašićem i menadžerom Popovićem.

– Meč fizički i psihički dočekujem nikad spremniji! Bika je veoma iskusan i opasan borac, ali ne i nepobediv. Idem na pobedu – rekao je Sjekloća.

Menadžer Sjekloće – Luka Popović najavio je da borba u Atlantik Sitiju može biti računata za svetsku WBC titulu, jer se vlasnik šampionskog pojasa, Amerikanac Andre Vard oporavlja posle operacije ramena i ne planira da uđe u ring pre septembra.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC POJAS, Kličko demolirao Adameka

– Zastupnici Amerikanaca naveli su da do marta Vard nije obavezan da brani WBC tron i da pre tog termina ne može da se organizuje meč za svetsku titulu. Ipak, poslednju reč imaće članovi Borda VBC-a, tako da mogućnost da meč bude priznat za svetsku titulu nije utopija – istakao je Popović.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA, Jovo Pudar odradio javni sparing na Banjici

Milivoje Bašić nije krio optimizam u vezi ishoda predstojećeg meča.

– Kod Nikole nikad nije bilo sporno boksersko umeće. Maksimalno trenira i potpuno će spreman dočekati meč. Biće to borba u kojoj će Nikolina inteligencija imati prednost nad sirovom snagom Kamerunca – smatra Bašić.