nikola_stevanovic_vs_kasteluci

MEČ ZA IBF POJAS

Stevanovića neće omesti ni duga pauza ni povreda

 

Najuspešniji srpski bokser Nikola Stevanović rekao je da je potpuno spreman za odbranu interkontinentalne titule u verziji IBF i da ga neće omesti ni povreda ni duga pauza.

-Treniram šest meseci, od čega tri meseca za ovaj meč…Povreda šake je u potpunosti sanirana. Ne verujem da će duga pauza ostaviti traga – rekao je Stevanović.

Stevanović je 20. maja prošle godine odbranio titulu i imao je rok od godinu dana da je još jednom odbrani. U međuvremenu se nije borio, a u petak brani pojas protiv Belgijanca Ajuba Nefzija, dva dana pre isteka konačnog roka za odbranu.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS U NOVOM SADU, Nenad Borovčanin dočekuje Larsa Buholca

-To nije moja greška, već vladajućih tela. Ja bi trebalo da imam četiri-pet mečeva godišnje i nadam se da će ubuduće biti tako – rekao je Stevanović.

Popularni Džoni ima veštinu da se bori na razne načine, ali je njegov izbor borba izbliza, što je njegov izbor za meč u petak u Hali sportova.

Povezana vest:  AMA zatražila zabranu boksa u Australiji

-Najviše volim borbu izbliza. Tako je (menadžer Ljubiša Ignjatović) Čupa usadio u mene – kazao je Stevanović.

Džoni već planira budućnost, a cilj mu je da se bori sa pobednikom meča Kornelijus Bandrejdž – Kori Spinks u junu. U savremenom boksu poslovna strana često ima prevagu nad sportskom, tako da je moguće se Stevanović ove godine neće boriti za svetsku titulu.

-Čekam da se završi taj meč. Spreman sam za to i za to se borim. Ne bi me poremetilo (ako se ne bih borio za titulu ove godine). Treniram jako i čekam da se ostvarim – rekao je Stevanović.

Povezana vest:  Pakjao odbranio titulu u velter kategoriji

Polusrednja kategorija trenutno ima mnogo vrhunskih boksera i svetskih zvezda.

-Najviše cenim (Migela) Kotoa i (Saula) Alvareza. Uzor mi je nekada bio Oskar De La Hoja, ali sada nemam uzora jer sam svoj bokser – rekao je Stevanović.