zeljko_joksimovic

Joksimović održao prvu konferenciju za novinare

 

Predstavnik Srbije na 57. Evrosongu Željko Joksimović i „Ad hoc orkestra“ imali su danas prvu probu na sceni Kristalne dvorane u Bakuu, a potom i konferenciju za medije. Srpska delegacija dočekana je, kako prenosi RTS, sa velikim oduševljenjem od strane domaćina, predstavnika medija i fanova „Pesme Evrovizije“ iz čitave Evrope.

Posebnu podršku uz veliko uvažavanje srpskom predstavniku pružaju domaćini u Azerbejdžanu, što je, kako je nevedeno, uvek značajno za dobru atmosferu tokom „evrovizijske euforije“. Članovi srpske delegacije konstatovali su tokom probe da je kvalitet tona u Kristalnoj dvorani izuzetan, ali su imali nekoliko zamerki u vezi sa kadriranjem tokom nastupa srpskih predstavnika na sceni.

Povezana vest:  Regionalna TV premijera: Lana Del Rey „Blue Jeans“

Ova primedba je odmah uvažena i dogovorena je korekcija već za sledeću probu u petak, 18. maja. Iako su organizatori unapred obavestili delegaciju Srbije da na prvoj konferenciji za medije, tek trećeg dana od početka proba, ne očekuju veliku posećenost, Joksimovića je dočekao veliki broj novinara.

On je predstavnike pisanih i elektronskih medija pozdravio pesmom „Lane moje“, sa kojom je 2004. godine na Evrosongu zauzeo drugo mesto, a zatim je „pretočio“ u kompoziciju „Nije ljubav stvar“ sa kojom učestvuje na ovogodišnjem takmičenju. Najčešća pitanja novinara odnosila su se na Joksimovićeva ranija angažovanja na Evrosongu: koja mu od dosadašnjih evrovizijskih uloga najviše prija, na koju je najponosniji, koliko mu je od pomoći iskustvo iz 2004…

Povezana vest:  ZEMLJA GRUVA predstavlja novi singl „Plodni dani"

Na pitanje zašto „Nije ljubav stvar“ izvodi na srpskom jeziku, on je rekao da je to deo tradicije učešća Srbije na „Pesmi Evrovizije“, kao i da mu tekst na maternjem jeziku daje mogućnost da ekspresivnije prenese emociju pesme na publiku. Posle konferencije za medije, srpskog predstavnika je za individualne intervjue strpljivo čekalo 20-tak predstavnika elektronskih medija. Fanovi su ga pratili od ranog jutra, čak i tokom obilaska evrovizijskog kompleksa u Bakuu.

Povezana vest:  Novi album Bijonse zvaće se 4

Prema rečima predstavnice srpske delegacije Duške Vučinić Lučić, atmosfera u timu je radna i vesela i vremena za predah za sada nema, te će pripreme i probe nastaviti popodne u hotelu. Za sutra uveče planirana je zvanična poseta delegacije ambasadi Srbije u Bakuu. Prvo polufinale Evrosonga održava se 22. maja, drugo, u kome nastupa Joksimović, 24. maja, a finale je zakazano za 26. maj.