Lady_Gaga_-_The_View

Lejdi Gaga će morati da otkaže koncert u Indoneziji?

 

Popularna pevačica Lejdi Gaga moraće najverovatnije da otkaže svoj rasprodati koncert u Indoneziji, a razlozi su njeno provokativno oblačenje na nastupima, plesni pokreti koji potkopavaju islamske vrednosti i strah da će iskvariti omladinu, prenose danas svetske agencije. Portparol nacionalne policije Boj Rafli Amar rekao je da je odbijena dozvola za pevačicin koncert 3. juna u okviru turneje “Born This Way ball“ i da policija u Džakarti preporučuje otkazivanje tog događaja.

Povezana vest:  Erika Badu kažnjena zbog striptiza u novom spotu

Iako Indonezija ima dugu istoriju verske tolerancije, male ekstremističke grupe postale su “glasnije“ u poslednjih nekoliko godina. Od 240 miliona ljudi, stanovništvo u Indoneziji uglavnom čine muslimani. Pre nekoliko dana najavljeni su protesti kako bi se sprečilo održavanje koncerta, a neke grupe su čak pretile da će upotrebiti silu kako bi sprečili da izađe iz aviona.

Povezana vest:  CHARLI XCX: THE RIDE PREMIJERNO NA MTV KANALU U PETAK U 21:50

Organizatori koncerta nisu odmah bili dostupni za komentar. Oni su ranije saopštili da fanovi nestrpljivo očekuju Lejdi Gagu i da je prodato 52.000 karata za koncert.

-Veoma sam razočarana – rekla je Mariska Renata, koja je kupila karte za koncert u Džakarti.

-Mi smo dovoljno zreli da odvojimo svoje moralne vrednosti od umetnosti i kulture.

Povezana vest:  Novi album Kanjea Vesta 22. novembra

Turneja Lejdi Gage po Aziji počela je prošlog meseca i karte za mnoga mesta na kojima će nastupiti su rasprodate. U Južnoj Koreji, na zahtev tamošnjih konzervativaca, mlađima od 18 godina bilo je zabranjeno da prisustvuju njenom nastupu.