Vlatko_Markovic_pred_hrvatskog_fud_saveza

Marković posle EP napušta funkciju predsednika FS Hrvatske

 

Dugogodišnji predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Vlatko Marković saopštio je danas da će se posle Evropskog šampionata u Ukrajini i Poljskoj povući sa te funkcije. Marković je sazvao sednicu Skupštine Hrvatskog saveza za 5. jul, kada bi za novog predsednika prema saznanjima lokalnih medija trebalo da bude izabran legendarni golgeter Davor Šuker.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - SAD 1994, Ubistvo zbog autogola, odlazak kući zbog srednjeg prsta

Marković je od 1998. godine obavljao funkciju predsednika, u tri mandata, a odlazi pod velikim pritiskom javnosti, koja je nezadovoljna opštim stanjem u hrvatskom fudbalu. On je bio golman Čelika iz Zenice i Dinama i reprezentativac nekadašnje SFRJ.

U plavom dresu odigrao je 16 utakmica, na Mundijalu u Čileu 1962. godine osvojio je četvrto mesto i izabran u idealni tim turnira.  Kao trener radio je u Standardu iz Liježa, Nici, bečkom Rapidu, Dinamu i Hajduku, a bio je i selektor Hrvatske od 1993. do 1994. godine. Dan ranije selektor reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić otkrio je da će posle EP preuzeti Lokomotivu iz Moskve, a njegov naslednik trebalo bi da bude Igor Štimac.

Povezana vest:  Matić i Pogba propustili trening Mančester junajteda