zoran_terzic_kzn_m

Terzić: Prve četiri utakmice presudne za London

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas, uoči puta na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Japanu, da će nacionalni tim vizu za London tražiti u prve četiri utakmice. Najbolje srpske odbojkašice će od od 19. do 27. maja učestvovati na turniru u Tokiju, a u prvom kolu sastaju se protiv Kineskog Tajpeha, u subotu od 4 ujutru po našem vremenu.

Protivnice Trezićevim izabranicama u nastavku takmičenja biće Tajland, Koreja, Kuba, Rusija, Peru i Japan, a plasman na Olimpijske igre izboriće tri prvoplasirana tima, kao i najuspešnija selekcija iz Azije.

Povezana vest:  Igrači i stručni štab Radničkog u štrajku

-Nema tu previše mudrosti. Zna se da nam je potrebno minimum pet pobeda iz sedam utakmica. Vizu za London moramo da tražimo u te prve četiri utakmice i ukoliko zabeležimo pobede, London će biti blizu – rekao je Terzić na konferenciji za novinare u hotelu M.

Terzić je danas saopštio spisak igračica na koje računa u Japanu. Na spisku su: Maja Ognjanović, Jovana Brakočević, Nataša Krsmanović, Stefana Veljković, Milena Rašić, Jovana Vesović, Suzana Chebić, Sanja Satrović, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Bojana Živković i Jelena Blagojević.

Povezana vest:  JUNIORKE – XVI SP 2011, Pobeda Italije

-Imamo problema sa sastavom, ali uprkos tome, ovo je 12 najboljih i od njih se očekuje da igraju, ponašaju se i odrade zadatke na najbolji način – rekao je Terzić.

On je dodao da se nada da je reprezentacija dovoljno snažna, uigrana i motivisana da zabeleži rezultat koji će biti dovoljan za plasman na OI.  Kapiten Maja Ognjenović svesna je da je turnir u Japanu poslednja šansa odbojkašica da se domognu Londona.

Povezana vest:  Kontinentalni turniri kvalifikacija za OI u januaru 2016. – drugoplasirane i trećeplasirane selekcije na Svetskim turnirima olimpijskih kvalifikacija

-Japan nam je dosta bio taličan u poslednje vreme, osećamo se kao kod kuće, nadam se da će tako biti i ovog puta. Turnir u Ankari nije bila prava slika našeg stanja, nalazimo se u uzlaznoj formi, treniramo bolje i ne verujem da ćemo ponoviti greške iz Turske – rekla je Ognjenović.