borovcanin_poraz_nije_opcija

Nenad Borovčanin odradio testiranja u Republičkom zavodu za sport

 

Nenad Borovčanin, interim prvak Evrope u verziji WBO dobro je radio u ovom periodu kada su sprovedene prvo bazične pripreme na Jahorini, a onda nastavljene u Vrnjačkoj Banji. Rezultati testova jasno pokazuju da je zacrtani plan i program ovih priprema ispunjen do poslednje tačke i da se naš šampion na pravi način sprema za odbranu titule. A odbrana je predviđena za kraj 2011. godine u Novom Sadu.

Testiranje je obavljeno u Republičkom zavodu za sport na najsavremenijoj opremi, a šampiona je  dočekao direktor Jasminko Pozderac.

-Oprema je po zapadnim standardima, sofisticirana i najsavremenija pa ispunjava sve uslove za potpuno praćenje forme potrebne za profesionalne sportiste. Nauka i sport moraju da idu ruku pod ruku. To zahteva savremeni, vrhunski sport. Testovi su pokazali bitan napredak u formi, kao i da mi je „prolazno vreme“, odnosno forma u ovom trenutku, na zavidnom nivou. U Vrnjačkoj Banji trenira se baš žestoko, bez ikakvih kalkulacija.

Povezana vest:  WBF TITULA, HolIfild pobedio Botu

Nenad je svestan da samo velikim radom, zalaganjem i napornim treninzima, može da se stigne do vrha.

-Samoodricanjem skoro do asketizma, okružen stručnjacima koji su maksimalno posvećeni i uz dobar plan treninga – to je put ka uspehu. Ja sam, poštujuću tu sportsku filozofiju i stigao ovde gde sam , ali ne mislim tu da stanem. Moja životna filozofija je „ići samo napred, ka vrhu“. U Vrnjačkoj Banji nema mnogo filozofiranja. Tu se samo sluša i čuje reč trenera.

Povezana vest:  Kapiten boksera Vladan Babić: Vreme je za medalje

Nenad Borovčanin je svestan da ga u Novom Sadu čeka težak meč.

– Svestan sam da će odbrana titule zahtevati potpunu koncentraciju i vanserijsku spremu. Dva su imena za mog protivnika u opticaju, a pregovori su u završnoj fazi. U svakom slučaju, obojica su vrsni bokseri i pravi fajteri, ali ja sam rešio. Neću ni u kom slučaju dozvoliti da titula ode iz Srbije – poručio je Nenad Borovčanin.

Trener šampiona Evrope, Miroslav Borovčanin, izneo je stručne pojedinosti testiranja, kao i zabeleženih parametara koji daju pravu sliku spremnosti šampiona u ovom trenutku.

-Uradili smo kompletne biohemijske analize, ekg. Doktor Nebojša Antić na testu opterećenja odredio je aerobno-anaerobni prag, anaerobnu zonu rada, potrošnju kiseonika i laktata,što nam je jako bitno za doziranje rada u narednom periodu kada kreću specifični bokserski treninzi. Testirani su na najsavremenijem aparatu – izokinetički dinamometar. Zadovoljan sam rezultatima koji će značiti samo i jedino ako se u narednom periodu nastavi istom posvećenošću prema treninzima kao do sada. Konsultovali smo se i sa Fricom Zdunekom koji je zadovoljan rezultatima testa i poslao nam je trening plan za naredni period . Sada sledi rad sa sparing partnerima i taktički rad prilagođeni Nenadovom protivniku. Taj period počinje u ponedeljak kada ćemo definitivno znati da li Nenad boksuje protiv Nemca Busholca ili Engleza Džej Vegasa i nastaviti punom parom dok ne odbranimo titulu u Novom Sadu- kaže Miroslav Borovčanin.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U HALI SPORTOVA, U uvodnim mečevima sigurni Rovčanin, Žižić, Stevanović i Spasojević