MiroslavBalogGoofy1

Boy Goofy je pobednik prvog Red Bull BC One Cypher turnira u Srbiji

Miroslav Balog Goofy (21) pobednik je prvog Red Bull BC One punom Studentskom kulturnom centru. Goofy je od prvog ulaska u Cypher pokazao dominaciju i savladao žestoku konkurenciju, a u finalu se borio protiv svog timskog kolege Padrea. Jednoglasnom odlukom sudija proglašen je šampionom i predstavljaće Srbiju u Ukrajini na regionalnom finalu, boreći se za odlazak na svetsko finale.
Deseta godina Red Bull BC One takmičenja otpočela je prvim Cypher turnirom u Beogradu. Preko 70 B-Boyeva i dve B-Girlsice prijavilo se za učešće na takmičenju, a 16 najboljih plasiralo se u finale.
Spektakularne finalne borbe počele su u 17 časova. SKC bio je mali za sve one koji su želeli da vide najbolje srpske brejkere na delu, pa se do samog početka takmičenja tražila ulaznica više.
Publiku je već na samom startu dočekao spektakl, jer je Red Bull BC One Cypher otvorio Španac Viki Gomez jedan od najboljih fletlend vozača na svetu. On je svojim „brejkom“ na BMX-u zagrejao i pripremio publiku za ono što sledi.
Dvoje po dvoje, brejkeri su ulazili u Cypher i pokazivali ono najbolje što umeju. Publika je svaki njihov potez pozdravljala aplauzima, a iz Cyphera su u naredne runde prolazili najbolji.
U pauzama takmičenja publiku je čekalo iznenađenje kakvo nisu mogli ni da pretpostave. Brejkere su na podijumu zamenili momci i devojke iz KUD „Sveti Đorđe“ koji su svojim nastupom izmamili ovacije publike, a takođe je nastupio i MC Don Dadi.
Zanimljivo je da su se u polufinalu našla četvorica momaka koja igraju u istoj ekipi – Yugoslavian B-Boys. Svoj prolaz u finale izborili su Goofy i Padre.
Pre samog finala još jednom je nastupio Viki Gomez, a onda je usledila borba titana. Ceo SKC bio je na nogama, dok su se Goofy i Padre nadigravali. Ipak, sudijska trojka u sastavu Niek, Džamal i Anđelo odlučila je da Goofy ponese titulu pobednika.
– Protivnik u finalu je bio izuzetno dobar. Padre je moj prijatelj iz ekipe i drago mi je bilo što smo se našli u finalu. Drago mi je što se održalo ovo takmičenje. Voleo bih ga od sada svake godine imamo zato što je jedan prelep događaj koji nas sve okupi. Zadovoljan sam kako je sve bilo organizovano – rekao je Goofy.
Miroslav će Srbiju predstavljati na regionalnom Red Bull BC One finalu u Kijevu u Ukrajini, a ako savlada konkurenciju putuje u Seul na svetsko finale.
– Fokusirao sam se da pobedim na ovom takmičenju i potpuno sam zaboravio šta je nagrada. Odnosno odlazak u Kijev na regionalno Red Bull BC One finale. Drago mi je što sam stekao priliku da odem tamo i potrudiću se da na najbolji način reprezentujem brejkere iz Srbije i sebe – kaže pobednik.
Sudijska trojka uživala je u nastupima brejkera, i evo kako je to sve izgledalo iz njihovog ugla.
– Bilo je preko 70 brejkera u kvalifikacijama i mislim da je pobedio pravi momak. Goofy je danas definitivno bio najbolji. On i Padre su u finalu bili izuzetno jaki. Bilo je odlično. Rekao sam pre dolaska da jedva čekam da vidim koliko su napredovali srpski brejkeri, a ovo što sam video zaista me je prijatno iznenadilo. Goofy mora da vežba različite trikove, ali ako se bude potrudio imaće dobre šanse u Kijevu – kaže Holanđanin Niek koji je bio glavni sudija na turniru.
Sličnog mišljenja je i njegov kolega Džamal iz Rusije koji je prvi put u Beogradu.
– Ovo je prvi Red Bull BC One Cypher u Srbiji i organizacija je odlična. Publika je bila fenomenalna, brejkeri su pokazali ono što umeju. Nije bilo teško izabrati pobednika – prokomentarisao je Džamal.
Jedini domaći sudija bio je Anđelo koji kaže da je naše brejkere po malo savladala i trema.
-Pošto poznajem sve takmičare jer su mi drugari, činilo mi se da je svako od njih neke elemente umeo da izvede i bolje, ali verujem da je i trema učinila svoje. Najbolji je pobedio jer je pokazao sve elemente. Organizacija je bila odlična i nadam se da je ovo samo početak – rekao je Anđelo.

Povezana vest:  Dečak ukrao Štrumpfove vredne više od 500 evra

PHOTO: Nika Kramer/Red Bull Content Pool

{vsig}B-BOY_GOOFY{/vsig}