Selma Hajek i Seri Mekoj, direktorka kompanije AvonSelma Hajek i Avon zajedno u borbi protiv nasilja u porodici u čast Dana žena

Ambasador Avon Fondacije, glumica Selma Hajek i direktorka kopmanije Avon, Šeri Mekoj, drugu godinu za redom, u čast Dana žena, objavile su imena organizacija koje su svojim kreativnim i humanim radom zaslužile ovogodišnje nagrade za najbolje komunicirane kampanje u cilju borbe protiv nasilja nad ženama. Nagrade su dodeljene u središtu Ujedinjenih Nacija na 57. sednici godišnje komisije o statusu žena. Dodela nagrada je deo Avon programa „Reci NE nasilju u porodici“, koji je globalno donirao blizu 50 miliona dolara, od kada je osnovan 2004. godine.
Direktorka kompanije Avon, Šeri Mekoj istakla je važnost komunikacije u cilju zaustavljanja nasilja nad ženama, istakavši da „ljudi imaju želju da prijave nasilje, ali najčešće ne znaju na koji način da pristupe ovom problemu.“
Od 119 organizacija iz 49 zemalja, nagrađeno je pet projekata nevladinih organizacija iz Pakistana, Tanzanije, Nepala, Perua i jedne vladine organizacije iz Ukrajine. Oni su nagrađeni posebnim priznanjima kao izuzetno dobri primeri kampanja koje pomažu zajednicama da se suprotstave nasilju nad ženama.
Selma Hajek je na godišnjoj sednici komisije o statusu žena u Ujedinjenim nacijama predstavila i novu „ogrlicu za hrabrost“,č ijom kupovinom direktno doprinosite prikupljanja sredstava u okviru Avon Fondacije za borbu protiv nasilja u porodici. „Ponosno podržavam Avon program protiv nasilja od 2004. godine i želim da podstaknem sve da kupe, nose ili poklone Avon ogrlicu za hrabrost, jer time direktno podržavaju lokalne inicijative koje imaju za cilj da žene prestanu da trpe nasilje, bez obzira u kom delu sveta žive“, izjavila je Selma Hajek ovim povodom.

Povezana vest:  Bolest Stiva Džobsa čuvana u tajnosti

Nova Avon ogrlica za hrabrost

Pogledajte nagrađene kampanje protiv nasilja nad ženama, u sledećim kategorijama:

NAGRADA ZA INOVATIVNOST: Bytes for All (Pakistan) – „Take back the Tech!“
NAGRADA ZA „RAZBIJANJE TIŠTINE“: Engender Health (Tanzanija) – „Champion Project“
NAGRADA ZA PROMENU U DRUŠTVU: Equal Access (Nepal) – „Voices – Samajhdari“
X-CHANGE NAGRADA ZA IZUZETNU KOMUNIKACIJU VLADE: State Service for Youth and Sports & International Women’s Rights Center ‘La Strada’ (Ukraine) – „Stop Violence“
GLOBALNA NAGRADA ZA KOMUNIKACIJU: PCI Media Impact (Peru) – „Strong Women, Strong Voices“

Povezana vest:  Maraja Keri lansira kolekcije lakova za nokte

Proces prijavljivanja obavljen je u saradnji sa Communications X-Change portalom koji omogućava razmenu informacija o humanim programima koji imaju za cilj prevenciju nasilja nad ženama i decom. Svih 19 finalista dostupni su i na linku http://www.avonfoundation.org/globalspeakout/avon-communications-awards.html. Materijali su na raspolaganju i na sajtu Communications X-Change, kao i opcija za prijave.

Za više informacija o zalaganju kompanije Avon protiv nasilja nad ženama, pratite nas preko Twitter-a, na @avonfoundation #AvonSpeakout #IWD.

Povezana vest:  Jelen KUP 2016 – mali fudbal velika šansa