rubik velikaTakmičenje u sklapanju Rubikove kocke u Delta Cityju

23. i 24. marta na drugom spratu šoping-mola Delta City održaće se turnir u sklapanju Rubikove kocke – ZTE Rubik Serbian Open. Zaljubljenici u najpopularniju „kocku“ na svetu i posetioci Delta Cityja imaće mogućnost da se prijave za neke od mnogobrojnih discilina, od klasične 3x3x3 (polja) do 7x7x7 kocke, slaganja jednom rukom ili zatvorenih očiju.
Prijavljivanje je moguće putem sajta www.rubik.rs, gde se nalaze i sve informacije o takmičenju i disciplinama, kao i na samom turniru.
Turnir predstavlja zvanično WCA (World Cube Association) takmičenje koje se održava u skladu sa svim zvaničnim pravilima WCA, po drugi put u Srbiji.
Očekuje se preko sto učesnika iz zemlje i inostranstva, a do sada su već pristigle prijave iz Austrije, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naravno Srbije.
Ono što je sigurno je da za koju god da se disciplinu učesnici opredele imaće priliku za odličnu zabavu i druženje sa igračima iz drugih evropskih država.
Turnir počinje u subotu, 23. marta u 10h, na drugom spratu šoping-mola Delta City i trajaće do nedelje, 24. marta, do 19h.

Povezana vest:  MOJA KRAVICA DANI BUREKA UKUS OKO KOGA SE NIŠLIJE SLAŽU