Black celebration 533. PERWOLL FASHION WEEK
Revija BLACK CELEBRATION otvorila 33. Perwoll fashion week

Otvoren 33. Perwoll fashion week u Belexpocentru. Gost domaćin 33. izdanja Beogradske nedelje mode je Velika Britanija – majka pop kulture, punka, Kate Moss, Vivienne Westwood ili Depeche Mode, kao savremenih ikona popularne muzike. Stoga je nekoliko programa u manifestaciji posvećeno upravo britanskoj modi i britanskoj pop kulturi. Belgrade Fashion week će u čast gostiju iz Velike Britanije i predstojećeg, duuugo očekivanog koncerta benda Depeche Mode, organizovati posebnu reviju, pod nazivom BLACK CELEBRATION, kao svojevrstan spoj modnog izraza sa muzčkim. Kako sam naziv kaže, tema ove revije biće crna boja, kao večita inspiracija mnogih umetnika, sinonim za eleganciju, stil i muzički evergrin benda Depeche Mode. Black Celebration je revija koja je održana 29.marta 2013.u BelExpoCentru, na kojoj je učestvovalo dvadesetak najznačajnijih domaćih dizajnera, uključujući i one iz mlađe generacije koji svojim kreativnim dostignućima grade regionalnu i međunarodnu karijeru. Među učesnicima su: JSP, Ana Ljubinković, Ines Janković, Dejana Momočilović, Iva Stefanović, Igor Todorović, Ivana Pilja, George Styler, Bata Spasojević, Ana Vasiljević, , Ana Grebec, Marija Jelesijević, Iva Soković, Ivana Ristić, Valentina Obradović, Leonora Vekić, Jelena Stefanović, sestre Stevančević, Ljuba Sikimić, Marta Miljanić, Lada Dragović, Marija Sinđelić, Nataša Šarić. Reviju je ispratila muzika benda Depeche Mode, a sam događaj je ispratio i Depche Mode warm up bus, u kome je priređen koktel za novinare. Ceo ovaj koncept i reviju podržao je Tuborg, oficijalni sponzor beogradskog koncerta.Osim manekena, modele na ovoj reviji su nosile i poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda: Lena Bogdanovic, Nevana Đorđević I Sara Jovanović ( predstavnice EUROsonga), Dragana Ćosić, Jasmina Sanader, Ida Loollobrigida, Zoe Kidah- ZEMLJA gruva, Maša Mileusnić-novinar b92…
Zatim je usledila revija brenda UGG Australia poznatog po svom klasičnom modelu čizama, koji na srpsko tržište donosi specijalnu UGG kolekciju za proleće/leto 2013 „Moroccan Mystique“, inspirisanu živopisnim i egzotičnim svetom Marakeša. Kampanja za ovu kolekciju je snimljena baš u tom gradu. U kolekciji ima patika, japanki, sandala sa platformom sa preleprim printovima i detaljima, baletanki kao i prepoznatljivih plićih i dubljihUGG čizmi.Kolekcija donosi još jedno iznenađenje za fanove brenda UGG Asutralia- novi model UGG čizmi, Bailey Charms, koje imaju šik ukrase ili u vidu drvenog dugmeta ili kićanki od antilopa. Prolećna UGG kolekcija prikazana je uz stajlinge fashion partnera XYZ-premium fashion store. Posednji model ponela je voditelj i novinar Studia B- Ivon Jafali.
Poslednja revija na programu bilo je brend N SPORT koji nam je predstavio Puminu kolekciju proleće/leto 2013! PUMA je jedna od vodećih lifestyle kompanija u dizajnu sportske obuće, garderobe i aksesoara.PUMA počinje sportom, a završava modom. Kolekcije uključuju opremu za: fudbal, trčanje, motor sport. Sport Fashion predstavlja saradnju sa najpoznatijim svetskim kreatorima i dizajnerima kao što su Alexander McQueen, Mihara Yasuhiro i Sergio Rossi. PUMA je ove sezone najviše koncentrisana na sportski deo kolekcije, tzv Running, u kojoj je FAAS model, najbolji za trčanje, jer je pravljen po najnovijim trenodvima i tehnologijama za đonove. U ovoj sezoni nalazi se već svima poznati model PUMA DISC, za sve one koje vole freestyle modu.

Povezana vest:  Proglašeni pobednici konkursa „Živi svoju ideju“ SBB-a i SBB Fondacije