Centar za zastitu odojcadi dece i omladine  Senzorna soba

DONCAFÉ OPREMIO SENZORNU SOBU U CENTRU ZA ZAŠTITU ODOJČADI, DECE I OMLADINE

Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu dobio je opremu za senzornu sobu, namenjenu deci sa posebnim potrebama svih uzrasta, zahvaljujući donaciji kompanije Strauss Adriatic. Na taj način, više od 200 mališana dobilo je kvalitetnije uslove i metode u terapiji, koja pomaže njihovom pravilnom razvoju doživljaja spoljašnjeg sveta i ostvarivanju napretka u koncentraciji, pažnji i komunikaciji.
Soba za stimulaciju čula dece i omladine je posebna, izolovana prostorija koja obezbeđuje opuštajući i bezbedan boravak, a mališani mogu slobodno da eksperimentišu, istražuju i igraju se uz nadzor edukovane osobe. Elementi londonske kompanije Rompa, neophodni za podsticanje vizuelnog, taktilnog i čula mirisa i sluha pružaju bolji kvalitet tretmana deci u individualnom ili grupnom radu sa terapeutima, dok mobilni elementi za stimulaciju čula omogućuju pristup svih mališana terapiji.
Sredstva su obezbeđena izdvajanjem po 50 dinara od prodaje poklon paketa „Šoljica puna ljubavi“, nastalog u okviru projekta „Doncafé i deca boje Vaš pogled na svet“ čime je prikupljeno više od 2 miliona dinara.
„Izuzetno smo ponosni na odličnu realizaciju akcije „Doncafé i deca boje Vaš pogled na svet“ u kojoj smo prikupili sredstva, kojima su opremljeni i senzorna soba za decu sa posebnim potrebama stacionara u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine i dom „Jovan Jovanović Zmaj“. Senzorna soba danas predstavlja najsavremeniji metod u terapiji dece sa posebnim potrebama, a naše zadovoljstvo utoliko je veće što smo kao inicijator celog projekta pomogli uslove u kojima ovi mališani odrastaju. Takođe, moramo istaći da cela akcija ne bi bila realizovana bez najslađe pomoći mališana iz doma „Jovan Jovanović Zmaj“, koji su oslikavanjem šoljica dali svoj doprinos i želimo da im se posebno zahvalimo na tome“ izjavila je Olivera Jokić, menadžer za odnose s javnošću kompanije Strauss Adriatic.
Tokom akcije „Doncafé i deca boje Vaš pogled na svet“ , osam crteža mališana iz doma „Jovan Jovanović Zmaj“, koji su nastali na slikarskoj koloniji na Srebrnom jezeru, ukrasili su ograničenu seriju unikatnih Doncafé šoljica.
Strauss Adriatic posluje u okviru multinacionalne kompanije Strauss Group, koja je od 2005. godine stopostotni vlasnik brenda Doncafé. Strauss Group je globalni proizvođač hrane i pića koji zapošljava više od 13.500 ljudi u 21 zemlji u Evropi, Aziji, Južnoj i Severnoj Americi. Strauss Coffee, ogranak kompanije koji se bavi proizvodnjom kafe, predstavlja petu najveću kompaniju po prometu kafe u svetu i tokom proteklih sedam godina je utrostručila svoj rast. Doncafé fabrika je jedna od jedanaest proizvodnih jedinica koje snabdevaju 15 tržišta kafe širom sveta. U Brazilu, najvećem svetskom proizvođaču kafe, Strauss Coffee poseduje četiri fabrike i pozicioniran je odmah iza lidera. Od ulaska Strauss-a u Doncafé investirano je više od 60 miliona evra, što je najveća investicija ove multinacionalne kompanije van Izraela, matične zemlje.

Povezana vest:  Marija Žeželj potpisuje knjigu u Novom Sadu