Predstavljena sedma generacija Coca-Cola talenataIzabrana sedma generacija studenata koji će se profesionalno usavršavati u kompaniji Coca-Cola Hellenic Srbija

Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija predstavila je novu, sedmu generaciju studenata, koji će u naredne dve godine imati priliku da učestvuju u tradicionalnom projektu „Coca-Cola talenti“. Na svečanom koktelu, na kojem je sedam novoizabranih studenata potpisalo ugovore u stupanju u program, prisustvovao je veliki broj predstavnika vladinih i nevladinih organizacija, medija i studentskih organizacija. Kroz program „Coca-Cola talenti“ u naredne dve godine studenti će imati priliku da se upoznaju sa praksama kompanije, da prođu kroz vrhunske obuke, kao i da sarađuju sa menadžmentom na konkretnim projektima. Pored obuke u internacionalnoj kompaniji studenti će dobiti i finansijsku podršku od 2.000 evra u toku trajanja programa.
Sedmoj generaciji Coca-Cola talenata, koju čine Aleksandar Ristić, Marko Tešanović, Nemanja Bojanić, Igor Radovanović, Aleksandar Besermenji, Nikoleta Đorđević i Nevena Mitranić, uspeh u programu poželeli su predstavnici Beogradskog univerziteta, kao i direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.
„Uspeh zajednice počiva na ljudima koji je čine, dok mladi predstavljaju najvažniji deo naše budućnosti. Zato je veoma važno ulaganje u njih, njihovo obrazovanje i usavršavanje, jer često smo svedoci da potencijal koji leži u mladim talentovanim ljudim često ne pronađe svoj put ka uspehu. Pre sedam godina, kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija je odlučila da pokrene program kojim će pomoći mladim i talentovanim ljudima da steknu nova znanja i iskustvo koje će im pomoći da naprave skok u bolju budućnost. Jedan od ciljeva programa je i da se studenti ohrabre i motivišu da ostanu u zemlji kako bi svojim profesionalnim radom i stečenim znanjem doprineli napretku zajednice u kojoj žive. Veliko nam je zadovoljstvo što iz godine u godinu program „Coca-Cola talenti“ beleži sve veće interesovanje studenata, što je siguran znak da su prepoznali našu inicijativu, ali i da su motivisani mogućnostima koje im naša kompanija može pružiti. U programu je do sada učestvovalo više od 40 mladih ljudi i nadamo se da će oni kao i nova sedma generacija studenata svojim budućim profesionalnim angažovanje ostvariti značajne profesionalne rezultate“, izjavio je Ramon Vajdinger, generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija, koji je pozdravio sve prisutne i poželeo dobrodošlicu novoj generaciji talenata.
U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, univerzitetima i studentskim organizacijama, program „Coca-Cola talenti“ pokrenut je 2006. godine. Od tada za učešće u programu se prijavilo više od hiljadu studenata, sa državnih i privatnih fakulteta u Srbiji. Do sada je izabrano 42 studenta sa različitih fakulteta, koji su se usavršavali i još se usavršavaju u kompaniji Coca-Cola Hellenic Srbija.
Jedan od nagrađenih studenata Igor Radovanović izjavio je da učešće u programu „Coca-Cola talenti“ vidi kao šansu za svoj profesionalni razvoj i buduću karijeru: „Saznaću kako se donose odluke, šta je potrebno da bi neko postao poslovni lider, a i upoznaću se sa poslovanjem jedne internacionalne kompanije. Nakon fakulteta gde sam mnogo toga naučio, ovo će mi biti prilika da primenim, kao i da steknem nova znanja radeći na konkretnim projektima“.
Pravo učešća na konkursu za program „Coca-Cola talenti“ imali su svi studenti akreditovanih državnih i privatnih fakulteta u Srbiji koji su ispunili uslov za upis treće godine studija, imaju prosek 8,5 i viši i govore engleski jezik. Konkurs je bio otvoren od 20. decembra 2012. do 1. februara 2013. godine.

Povezana vest:  Kolibri i balerine baletske škole Ašhen Ataljan na zatvaranju Coca-Cola UŠĆE Čarobnog grada