Simply d.o. foto 7
U hotelu Hajat spoj mode i gastronomije za letnje dane
 
Nesvakidašnji tandem najpoznatije srpske kreatorke, Dragane Ognjenović i novi glavni šef kuhinje hotela „Hajat“ Mihael Krejling priredio je večeras svetkovinu za čula vida i ukusa za predstojeće letnje dane prikazavši novu kolekciju modela i letnji koncept jelovnika.
Kako je Tanjugu izjavila nekrunisana kraljica elegancije među srpskim modnim dizajnerima, odlučila je da prikaže kraću verziju kolekcije „Simply d.o.“ koju je lansirala pre tri godine specijalno osmišljenu za njenu ekskluzivnu prodavnicu u hotelu „Hajat“.
„Simply d.o“ namenjena je ženama koje su stalno u pokretu, puno putuju i potrebna im je elegantna, jednostavna garderoba, vanvremenskih kvaliteta izrađena od najkvalitetnijih prirodnih materijala koji se lako pakuju i održavaju, jer imaju jednostavne, svedene forme“, naglasila je Ognjenović,
Ona je istakla da sve ove odlike poseduju i novi modeli koji su za novu letnju sezonu izrađeni u bojama mora, peščane obale, neba, kamenja, a dopunjedni su drvenim nakitom velikih dimenzija.
Kolekciju prate sandale od rafinirano komponovanih kožnih traka, velike torbe od lana, jednostvani panama šeširi ravnog oboda.
Lagana i jednostavna odeaa iz ove kolekcije namenjena je osobama koje za odmor i putovanja biraju ono u čemu će se ujedno osećati lepo, prijatno i pre svega udobno, zaključila je autorka .
Nije propustila da između 37 modela prikaže i nekoliko kostima od crnog lana sa pantalonama ili uzanim suknjama u njenom prepoznatljivom stilu, smirene, sportske elegancije koji ističu, ali diskretno, žensku figuru
Zamoljena da preporuči poslovnim ženama kojima je kolekcija „Simply d.o.“ u suštini i namenjena šta bi bilo najbolje da kupe i dopune garderobu, Ognjenović je kazala da su klasične ravne crne pantalone nezaobilazni komad odeće koji može da se dopuni elegantim sandalama sa platformom ili potpuno ravnim koje drži samo nekoliko uzanih dobro raspoređenih kajišića i jedna ležerna, savršeno krojena, lanena košulja koja uvek može da posluži umesto žaketa. Kolekciju modela revije „Put kroz letnje ukuse“ (Travel through summer tastes) savršeno je dopunila degustacija poslastica koje bi trebalo da nađu mesto u potpuno novom jelovniku hotela „Hajat“ koji kreira maestro kulinarske umetnosti Krejling koji je pre deset sedmica stigao u Beogtrad iz Londona.
On je već sedam godina u timovima koji pripremaju hranu u hotelima iz svetskog lanca „Hajat“ i iz razgovora sa njim smo saznali da namerava da unese revolucionarne promene uveren da će se svideti gostima beogradskog „Hajata“, jer su slični recepti imali veliki uspeh u prethodnim hotelima u kojima je radio.
Novi gastronomski stil je nazvao „fjužn“ znači fuzionisanje onoga što se naziva „mediteranska kuhinja“ sa začinima i nekim sastojcima iz jela dalekog istoka. To jelima koji su pozajmljeni sa obala svih mediteranskih zemalja daje jednu dozu egzotike, ali ne u tolikoj meri da su im ukusi potpuno strani.
Plan mu je da za svaku sezonu, znači četiri puta godišnje izlazi pred goste sa novim jelovnicima koji bi bili u skladu sa spoljnom teperaturom, sa sezonskim voćem i povrćem, a već uveliko eksperimentiše da neka srpska jela (mućkalica) modernizuje u duhu novog koncepta spoja istoka i zapada.
Povezana vest:  Gde su nestale nežnost i pažnja?